Recensie: Silje Nergaard – Chain of Days (2015)

chain of daysSilje Nergaard, deze Noorse dame hoort toch wel een beetje bij het groepje van de mooie zangeressen met de mooie stemmen. Tenminste, qua muziekstijlen past ze daar prima bij. Al is ze duidelijk langer bezig met het uitbrengen van albums dan dames als Norah Jones en Katie Melua. Het verschil daarentegen is dan weer dat Melua en Jones namen zijn die een grotere groep is zal zeggen. Nergaard is niet de bekendste naam van het gezelschap, maar verdient dat wel.

Mijn verwachtingen van deze plaat waren eigenlijk dat Nergaard door zou gaan in de tendens die zij toch nog toe gevolgd heeft. Het maken van lieve, brave liedjes. Bezongen met haar kraakheldere, mooie stem. De meeste nummers in het Engels en prima in elkaar gezet. Zowel productioneel als tekstueel, zowel vocaal als qua beleving zit het allemaal altijd goed in elkaar bij deze dame. Een miskleun zal je niet snel van haar te horen krijgen.
Met de muziek van Silje Nergaard is dan ook helemaal niks mis, maar echt veel gebeurd er aan de andere kant ook weer niet.

En ik moet zeggen, die verwachtingen kwamen met deze plaat ook weer uit. Wat je hoort zijn lieve, brave en mooie liedjes met te weinig schwung om je echt omver te blazen, maar ook weer met genoeg kwaliteit om je te laten luisteren. Eigenlijk is dit perfecte muziek voor op de achtergrond. Al zet je het dan alleen maar aan om die Melua en Jones liefhebbers eens naar een vergelijkbare dame te laten luisteren. Zodat zij ook eens hun horizon kunnen verbreden.
[bol_product_links block_id=”bol_554dddfcde5c6_selected-products” products=”9200000038377267″ name=”chain of days” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s