Recensie: Alabama Shakes – Sound & Color (2015)

sound & colorAlabama Shakes is een groep die ik pas het afgelopen jaar heb ontdekt. Hun vorige plaat uit 2012 heb ik dan ook niet zo heel lang geleden pas voor het eerste beluisterd. Dat beviel mij allemaal erg goed. Dit kwam toch ook vooral door de power die frontvrouw Brittany Howard uitstraalt. Voeg daar de mooie blend van blues, soul en rock aan toe en je hebt een bruisend geheel te pakken. Niet zo heel lang geleden kwam deze nieuwe plaat uit, des te meer reden mijn opgewekte interesse door te pakken.

Dit nieuwe album opent met de titeltrack. Dit is een rustige soulvolle opener waar de stem van Brittany alle ruimte krijgt. De single Don’t Wanna Fight is het opvolgende nummer en het blijft een nummer met een erg lekkere groove. Het tempo ligt op dit moment wellicht wat lager dan op hun vorige plaat. Dat wordt nog maar eens bevestigd door Dunes. Ook dit nummer is van het meer rustige werk. Nog een stuk rustiger dan de twee voorgangers zelfs.
Cool is dan Future People. De sound van dit nummer is de sound die goed bij de stem van Howard past en ook de sound die goed bij deze band blijkt te passen. Dit nummer heeft die vuigere, wat meer freaky sound die zo lekker licht schuurt. Ook Gimme All Your Love gaat verder in deze stijl. Dit nummer neemt het zelfs nog een stap verder en brengt het nog intenser. Ook de invoeging van dat orgeltje is wel erg fijn.
This Feeling laat dan een Alabama Shakes horen die ook een gevoelige kant heeft. Prima nummer, maar niet zo goed al de twee voorgangers. Echt meer een niemendalletje is toch wel Guess Who. Dit nummer doet mij vrij weinig, al zal ik het nooit slecht kunnen noemen. The Greatest gaat dan juist weer een andere kant op en is te kwalificeren als pop/rock. De blues en de soul worden hier toch wel een stuk meer losgelaten. Persoonlijk is dit niet mijn favoriete nummer. Een stuk prettiger vind ik de groovy sound van Shoegase of juist die groove met wat meer vuigheid zoals we dat op Miss You horen. Dat is toch wel de sound die ik beter bij Alabama Shakes vind passen. Ook het mooie Gemini past daarbij, al laat die dus wel weer een andere kant horen. Het album wordt dan uiteindelijk afgesloten door het leuke Over My Head.

Wederom zet Alabama Shakes hier een goede plaat neer. Aan de ene kant horen we bekende sound en muzikale invloeden die deze groep kenmerken. Aan de andere kant is het tempo wel een stukje lager dan hun voorganger. Ik kan er persoonlijk in ieder geval weer erg van genieten.
[bol_product_links block_id=”bol_5554b14f015c4_selected-products” products=”9200000039802794,9200000039867546″ name=”sound & color” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.