Recensie: Sachal – Slow Motion Miracles (2015)

sachalIk had nog nooit van de zanger Sachal gehoord. Zijn volledige naam is Sachal Vasandani en dat klinkt dan weer Midden-Oosters. Het is in ieder geval duidelijk geworden dat hij uit Amerika komt en dat hij met No More Tears een eerste single had om dit album te promoten. Dat album, dit album dus, zag ik weer voorbij komen bij NPO Radio6 en daarom heb ik het ook maar eens beluisterd.

Ze schijnen daar zo’n allesomvattende term voor te hebben. Een term die muziek van artiesten als Jamie Cullum, Michael Bublé, Katie Melua en daarbij ook deze Sachal samenvat. Die term is wellicht niet een term met de meest positieve lading. Ik heb het over de term: huisvrouwenmuziek.
Oftewel: niet al te bijzonder, maar ook nooit echt slecht. Smooth, makkelijk behapbaar en erg goed voor de massa. Die slikken dit soort pillen wel. Verrassing is vaak nergens te vinden en het tempo van de muziek is vaak vrij timide. Ook om een cover hier en daar wordt niet gemaald.

En daarmee heet ik je graag welkom in de muzikale wereld van Sachal. Zijn muziek valt perfect in bovenstaande omschrijving. Negen nummers lang is het allemaal erg braafjes, er gebeurd over het algemeen gewoon erg weinig en bij en tijd en wijlen vervalt het zelf in enige saaiheid.
En toch kan ik er niet omheen om aan te geven dat de stem van Sachal meer dan prima is. Past perfect bij de muziek, is flexibel en ontspannen. Ook gewoon prettig  om naar te luisteren.

Helaas zal dit alles mijn ding nooit worden, maar herken jij je wel in bovenstaande namen en omschrijving dan is deze plaat van Sachal Vasandani ook zeker een leuke optie voor jou.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s