Wat 2015 ons brengt… Snarky Puppy & Metropole Orkest – Sylva

sylvaIk dacht eerst aan het aantal nummers te zien dat het om een EP zou gaan, maar dat is het dus niet. Aan de andere kant vind ik het altijd maar wat lastig om de muziek van Snarky Puppy aan een uitgebreide recensie te onderleggen, maar ik wil het toch ook graag aandacht geven. De aandacht die het verdiend. Daarom een kort stukje over deze samenwerking tussen de wereldberoemde backingband die steeds meer zelf op de voorgrond treedt en Nederlands meest veelzijdige Orkest.
Die samenwerking is er in de vorm van Sylva, een samenwerking die bestaat uit maar zes nummers. Op Sintra lijkt de muziek van Snarky Puppy in combinatie met het Metropole Orkest toch wat op filmmuziek te gaan lijken. Het zullen de strijkers wel zijn. Flight heeft een fijne groove en is een lekker funky track. Persoonlijk mis ik dan soms wel wat vocale toevoeging, maar dat is hier echt om het even. Aychafalaya heeft natuurlijk een lastig uitspreekbare titel. Dit nummer is toch wel bijzonder opgezet. Ik zie het als ware dat de gitaar en de trompet als een soort vocale invulling fungeren. Bijzonder opgezet nummer. The Curtain blijft open. Nu houd ik best wel van wat gestructureerde muziek en dat zal je in dit nummer niet vinden. Dit gaat alle kanten op en dwaalt mijn inziens soms iets te ver en te lang af. Gretel zou dan voor de duistere versie van het bekende sprookje uitstekende filmmuziek zijn. Nummer met de nodige bombast en dik aangezette noten. En dan The Clearing uiteindelijk. Een mooie megalomane afsluiter, zit misschien minder in als de voorgangers, maar heeft ook wel voldoende diepte op een totaal andere wijze.
[bol_product_links block_id=”bol_556c8e31822f7_selected-products” products=”9200000040680583,9200000040396080″ name=”sylva” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s