Soulfood – Watermeloen salade

1433616003Soulfood is een term die ze gebruiken in het Zuiden van Amerika en is zo ongeveer alles wat ze in het frituur gooien.  Hier in huis houden we van lekker eten. We proberen dan ook regelmatig een nieuw recept uit. Soms zitten er pareltjes tussen die we blijven herhalen en ons helemaal eigen maken. Daarom een nieuwe rubriek met de naam Soulfood. Ik voeg er natuurlijk een bijpassende song aan toe.

Met het mooie weer op komst deel ik daarom graag een van mijn favorieten zomersalades met jullie. Van een recept kan je eigenlijk niet spreken, zo makkelijk! Maar probeer hem zeker eens uit, want dit is gegarandeerd een succes.

watermeloen

Ingrediënten:
♥ watermeloen
♥ feta
♥ verse munt
♥ limoen of citroen

 

 

 

Bereidingswijze:

Snij de watermeloen in stukken, wij hebben een watermeloen zonder pitten, als je een meloen met pitten hebt is het lekkerder om de zaden te verwijderen. Snij of verkruimel de feta in kleine blokjes, meestal verkruimel ik het omdat ze dan kleiner zijn en ze beter op de meloen blijven plakken. Van de munt pluk je de blaadjes en deze snij je in kleine stukjes. Meng nu alle ingrediënten in een schaal. Knijp als laatste de limoen uit over je salade. Eet smakelijk!

Deze salade doet het altijd goed bij een zomerse BBQ. Wij nemen hem ook graag mee als we een stukje gaan varen. Wat is jullie favoriete fruitsalade?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.