Recensie: Saun & Starr – Look Closer (2015)

look closerVan achter Sharon Jones staan, naar samen een plaat opnemen. Dat is het leven geworden van Saundra Williams en Starr Duncan Love. De band die normaal naast hun staat, staat nu achter hun. The Dap Kings hebben namelijk met veel plezier meegewerkt aan deze Daptone-plaat.
De ingrediënten zijn dus duidelijk meer dan prima in orde. Zal het bereidde gerecht ook weer smikkelen zijn? Zoals we van Daptone immers wel gewend zijn. Of zijn de dames toch beter in te zetten als backing?

Op de titeltrack Look Closer beginnen we in ieder geval met een erg fijn ritme en fijne blazers. De herkenbare Dap Kings/Daptone sound zit er weer lekker dik op. Je hoofd meeknikken bij dit nummer is meer dan verantwoord. Vocaal valt het wat minder op, zonder slecht te zijn of te irriteren. De stemmen zijn erg sterk, maar de zanglijnen lijken soms wat vlak uitgewerkt. Niet die spitsige aanwezige vocalen zoals we van Daptone gewend zijn. Nummer valt muzikaal dan ook meer op dan vocaal.
Met Hot Shot wordt het vocaal wel wat pittiger. Dat vind ik persoonlijk ook net wat fijner. Het past ook beter bij die vrolijke, funky en swingende sound. Alleen al de blazers blijven natuurlijk geweldig. Vocaal wordt het daarna nog meer doorgetrokken in het geweldig gezongen Gonna Make Time. Goede intensiteit in de stemmen, de juiste dictie en mooie zanglijnen. Saun & Starr lijken beetje bij beetje de voorgrond te pakken. Daarin blijven buiten het gevaarlijke, gladde gebied van de té overdreven uithalen.
Al die vrolijkheid wordt lekker doorgezet in Sunshine. Hier wordt toch iedereen vrolijk van? Wat een knallende blazers weer. En wat te denken van de prachtige stemmen? Dit vink ik aan als één van mijn persoonlijke favorieten van dit album. Ook het mooie If Only kan zich daar mee meten. Een stuk rustiger qua tempo en energie, maar wel met de juiste intensiteit. Een erg sfeervol nummer ook.
De kunde van de Dap Kings horen we duidelijk op Another Love Like Me. Dat gitaartje is gewoon heel erg cool gedaan. De tempowisselingen bij het refrein zijn al net zo cool en dit nummer is wederom erg sterk. Daptone lijkt het ook met deze dames wederom te flikken. Kwaliteitsmuziek ten top. Dat zit hem toch ook vooral in de juiste sfeerzetting. Luister maar eens naar Big Wheel. Rustig meebewegen is wat je automatisch doet met deze aanstekelijke muziek. Vrolijk sfeertje. Of de manier van zingen op Your Face Before My Eyes. Erg fijn gezongen wederom. Vocaal kunnen deze dames duidelijk op eigen voeten staan. Dat hoor je vooral doordat ze de juiste lading meegeven aan hun stem. Ook de romantische kant wordt aangepakt. Dit gebeurd op Dear Mr. Teddy. Als geheel een stuk rustiger en meer in de relax modus. Evenwichtig als altijd, net als op In the Night. Of vrolijk afsluiten met Blah Blah. Alleen die titel al.

Voor mij stond Daptone altijd al voor kwaliteit. Hoe ze dat toch steeds volhouden is te prijzen. Ook deze plaat van Saun & Starr is daar geen uitzondering op. Goede muziek is soms een kwestie van een Daptone release opzoeken.
[bol_product_links block_id=”bol_55742214beb62_selected-products” products=”9200000041132507,9200000041132513″ name=”look closer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s