Recensie: Sharon Robinson – Caffeine (2015)

caffeineNormaal gesproken is Sharon Robinson de kompaan van Leonard Cohen. Mocht hem al eens live gezien hebben dan weet je dat hij niet mag klagen met deze achtergrondzangeres. Ze heeft het ook alleen geprobeerd. Eerst was daar een plaat in 2008, maar die heeft niet voldoende aandacht gekregen. Nu is het tijd voor plaat twee en schreef Cohen op een aantal nummers mee. De vraag is natuurlijk of deze plaat de aandacht wel verdient.

The Harder You Look for Love is de albumopener. Een introloze opener die zich ontwikkeld naar een Sade-achtig nummer. Lekker relaxed. Strong for Me zit in diezelfde relaxte sfeer. Mooi nummer met aan mantra-achtig refrein. Ook Lucky pakt diezelfde sfeer, waar een vergelijking met Sade niet te omzeilen is.
Driftwood pakt mij als geheel dan een stuk meer. Mooi nummer met een warme sound. Hier wordt ik zelf ook wel warm van. De titeltrack past hier dan weer perfect bij, eveneens een erg mooi nummer. Op Safe lijkt het in eerste instantie ook weer het zelfde laken en pak, tot het trompetje. Zo’n instrument kan net deze ene beetje toevoegen en dat doet het hier dan ook.
One More Song bevalt mij dan een stuk minder en zit zelfs tegen het slaapverwekkende aan. Wat weer goed gemaakt wordt met Along for the Ride. Dat zit ‘m vooral in de verrassende muzikale details. Afsluiter A Fragile Love is dan juist weer the same old story back again.

Een redelijk wisselvallig album dus, dat qua sfeer in dezelfde soulpop stroming blijft hangen. Daarin blijven niet alle nummers even interessant genoeg en gaat de vergelijking met Sade al snel op. Al moet ik eerlijk zeggen dat de kans groot is dat ik sneller een plaat van Sade op zet, dan deze nog eens.
[bol_product_links block_id=”bol_55772610d53ea_selected-products” products=”9200000040001001″ name=”cafeinne” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s