Recensie: Jay W. McGee – Good Feeling (2015)

good feelingJay W. McGee, dat is dus een naam uit de 80’s. Deze man werd groot met de disco grooves en dancetunes. Er zijn alweer 25 jaar voorbij gegaan voordat er een nieuwe release kwam. Die is er nu met dit album die bestaat uit wat covers en wat nieuw werk. De disco is tegenwoordig weer helemaal hip, dus wat gaat dit album ons dan brengen? Gaat hij wellicht met de tijd mee of juist niet? Als we er maar een good feeling aan over houden.

Die Good Feeling wordt wel meteen ingeschoten. De titeltrack is de opener van dit album en daarin horen we de toch wel verwachte discovibe. Dansbaar tot en met natuurlijk en vrolijk qua toon. De stem van McGee heeft wat weg van de stem van Isley, die legendarische soulgroep en zanger.
Make Tme for Love put degelijk uit een ander vaatje. Dit nummer gaat meer de smooth en sexy romantische tour. Love is all around, zoals wel vaker in de muziek natuurlijk. De switch naar de disco wordt dan wel weer moeiteloos gemaakt op Do It Right Now. Een dansbaar en zomers nummer. Net als Danger eigenlijk. Achter dat nummer zit het zelfde idee, maar dan met meer synths en iets meer freaky sounds. Dat muzikale credo blijft bestaan op Let’s Fall in Love. Waar de andere songs mij prima bevielen gaat dit nummer mij tekstueel wat tegenstaan. Teveel van hetzelfde, teveel herhaling. Ook Beauty of Loving You is vrij matig en niet meer en minder dan een simpele Earth, Wind & Fire kloon. Dat vind ik dan wel weer erg makkelijk opgevat. Deze tendens zet zich dan door met Look Here In My Heart. Dit nummer mist pit en swingt daarmee gewoon te weinig. Vooral voor een nummer dat disco pretendeert. Een slechte ontwikkeling dus voor dit album. Misschien kunnen de laatste drie nummers redding bieden?
Dat is niet geval helaas. Get Up On This Groove heeft dan wel leuke bliepjes en geluidjes, maar mist ook weer die energie om echt te laten swingen. Ook Whole Lotta Talk en Which One Are You bieden die energie niet en zijn muzikaal vooral van het zelfde laken en pak.

Daar waar het album vrolijk, energiek en leuk begint zakt het gaandeweg toch wat weg. Met een zonnetje en barbecue kan dit nog wel eens werken, maar dan liever wat losse songs.
[bol_product_links block_id=”bol_558063d21dbeb_selected-products” products=”9200000041496506″ name=”good feeling” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s