Recensie: Mario Biondi – Beyond (2015)

beyondDat er een nieuwe plaat van Mario Biondi uit is zal veel mensen een deugd doen. Zijn derde plaat alweer en de Italiaanse zanger met het warme stemgeluid heeft al een aardige schare fans weten te verzamelen wereldwijd. Naast solowerk werkte hij ook samen met anderen, zoals bijvoorbeeld een Incognito. Plaat drie is hier met nieuwe songs en wat covers.

Het opent allemaal met Open Up Your Eyes. De warme stem met het rauwe randje wat we de hele plaat gaan horen verwelkomt ons hier. Verder een vrij smooth nummer. Dan klinkt All of My Life een stuk vrolijker. Dat komt natuurlijk mede door die harmonica.
De single Love is a Temple is een song naar bekend recept. Redelijk rechtlijnig opgezet. De piano zorgt er voor dat er nog iets gemaakt wordt. Daar waar All I Want Is You een ballad is, maar dan nog net iets trager en slomer als een ballad normaal is. I Chose You is daaropvolgend wel erg simpel met het ge-oh en we zitten hier duidelijk in een mindere periode van dit album.
Een periode die niet gered wordt door You Can’t Stop This Love Between Us, met zijn discobeats maar weinig energie. Maar gelukkig is daar tussendoor Blind met een leuke funkyness. Lekker nummer met veel swing en vrolijkheid. Simpelweg één van de (misschien wel dé) beste van dit album.
Come Down is daarna niet meer dan aardig en de Jonathan Jeremiah cover Heart of Stone voegt wel heel erg weinig toe aan het origineel. Meer ben ik te spreken over het redelijk sfeervolle Fly Away of Another Kind of Love dat als een prima achtergrondmuziekje kan fungeren. Datzelfde valt te zeggen over Over the World, waar dit album afsluit met het opvallende Where Does the Money Go. Opvallend door het cheesy reggaeritme dat het heeft, niet opvallend omdat het zo goed is.

Dat er een nieuwe plaat van Mario Biondi uit is zal veel mensen een deugd doen, maar mij toch echt een stuk minder.
[bol_product_links block_id=”bol_5582fc1b358e8_selected-products” products=”9200000041423368″ name=”beyond” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s