Recensie: Simply Red – Big Love (2015)

big love#Simply Red scoorde hit na hit in de jaren ’80. Van die band is niet veel meer over. Zanger Mick Hucknall probeerde het daarna een paar keer solo, maar dat wilde ook niet heel erg vlotten. Dan maar weer de oude vertrouwde naam afstoffen en gebruiken voor een nieuwe plaat. In deze tijd kan je makkelijk zeggen dat Hucknall en Simply Red één is. Nu was hij natuurlijk altijd al de bekendste van het stel, zoals wel vaker met de leadzangers gebeurd. Kan het na vele jaren nog steeds van een hoge kwaliteit zijn?

Opener Shine On staat twee keer op dit album. Aan het einde staat een remix die iets meer swingt. In de basis is het een vrolijk nummer met discobeats en discogitaren. Dit nummer swingt van zichzelf al en had daar niet per sé een remix voor nodig. Daydreaming gaat in die discovibe verder, alleen dan rustiger qua tempo. Een stuk rustiger en daarmee ook een stuk meer ontspannen.
Big Love als titeltrack is een ontspannen popballad. Teder en romantisch, daarbij muzikaal rijk. Ook is er ruimte voor een zomerse inslag. Die zomerse inslag wordt verder opgepakt bij het zomerse The Ghosts of Love. Liefde is wat tekstueel de klok slaat, op muzikaal vlak is dat de ontspanning.
Met Dad brengt Simply Red een ode aan alle papa’s. Een prima popsong die opgevolgd wordt door de ontspannen ballad Love Wonders. Anders is dan toch wel even Love Gave Me More. Dit nummer swingt meer door het gitaartje, als blijft de sfeer evenzo ontspannen. Tight Tones is weer lekker vrolijk en swingt licht. Echt een goed nummer vind ik WORU. A little bit of funkyness around here. Dit nummer swingt aardig en zit vol gepropt met discosounds.
Hierna pakt de bekende ontspanning het weer op. Coming Home is prima, The Old Man and a Bear heeft een mooi trompetje en Each Day is relaxed. De toon van dit album moge duidelijk zijn.

Simply Red? Of is het nu Micke Hucknall? Wat maakt het ook eigenlijk uit? Het is een goede zanger die hier een bijzonder ontspannen album brengt. Dit zal goed werken in de zon, als achtergrondmuziek tijdens het eten. Veel verrassingen moet je niet verwacht, maar tot rust komen kan je zeker.

[bol_product_links block_id=”bol_55901342eb2a5_selected-products” products=”9200000042860464″ name=”big love” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s