Recensie: Tortured Soul – Hot For Your Love Tonight (2015)

tsHet soulgezelschap is al enkele jaren en albums bezig. Kenmerkend bij hun is de combinatie van veel dance invloeden in de soul. Een stijl die ze al 2004 aan het publiek laten horen.
Met Hot For Your Love Tonight moet er een nieuw hoofdstuk geschreven worden aan die stijl. Een nieuwe plaat rond de zomer, wat heel goed bij hun muziek past. Ik ben vooral benieuwd wat het kwalitatief in houdt, want dat is natuurlijk ook belangrijk.

Bij de opener kan je eigenlijk maar aan één ding denken: the 80’s. Alles aan dit nummer ademt de 80’s vibe en dat wordt lichtelijk doorgetrokken naar You’ll Be Mine. Hier doen ze toch wel een beetje leentjebuur bij Earth, Wind & Fire. Een legendarisch gezelschap dat ook in de 80’s grote hits scoorden.
De karakteristieke sound van Tortured Soul horen we bij Don’t Lead Me On. Een soort combinatie van dance, soul en disco. Funky als het kan zijn luistert het prima weg. Voeg daar dan ook ngo wat synthesizers aan toe en je hebt het titelnummer te pakken.
Rustiger en een stuk verstilder horen we het gezelschap op Dirty. Een cool nummer, net als het erg fijne All You Have to Do. Een goede opvolging van sterke songs.
Daartegenover is Last Time We Make Love wel weer erg makkelijk. Het nummer is niks meer dan een simpel dancehitje. Net als I Don’t Need Your Love Tonight is, al neigt die wat meer naar de 2-step. Goed voor een avondje uit.
Op Girl is dan ouderwets de combinatie van dance en soulvolle zang. Dit wordt op constante basis doorgetrokken naar het einde van het album. Wat je dus krijgt zijn een drietal songs die in dezelfde vibe en stijl blijven hangen. Erg dansbaar maar niet al te verrassend.

Gewoon fijn en alleraardigst is dit nieuwe album van Tortured Soul niet. Prima zomermuziek, maar veel opzetten zal ik het denk ik niet.
[bol_product_links block_id=”bol_5597dfed41861_selected-products” products=”9200000040843657″ name=”hot love4″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s