Recensie: Cassandra Wilson – Coming Forth The Day (2015)

casDat Cassandra Wilson een topzangeres is moge al enkele jaren duidelijk zijn. In deze nieuwste plaat waagt zij zich aan het werk van Billie Holiday. Lady Day zou dit jaar 100 jaar oud zijn geworden en ter nagedachtenis daaraan brengen meerdere artiesten een hommage aan deze Grand Lady van de Jazz. Hoe pakken de versie van Cassandra uit?

Het werk van Billie Holiday nadoen moet je natuurlijk niet aan beginnen. Met de ervaring die zij heeft weet Cassandra Wilson dat ook wel en daarmee is dit ook niet iets wat zij doet op deze plaat. Daar komt bij dat Wilson zelf een erg herkenbare sound heeft en de nummers daarmee als bijna vanzelf eigen worden gemaakt. Wat verder op deze plaat opvalt is dat Cassandra Wilson de nummers van Holiday een stuk soulvoller oppakt. Ook af en toe wat invloeden uit de blues zijn niet ver weg.
Luisterend naar dit album, luister je eigenlijk naar een ontspannen plaat. Een plaat die niet alleen ontspannen is, maar ook de nodige warmte je huiskamer in brengt. Door de blues krijgt het soms wat meer body en schuurt het wat meer. Maar meestal is het toch wel een kwestie van totale ontspanning. Prachtig gezongen door Cassandra Wilson en altijd met groot respect voor de originelen van Billie Holiday.

Na het prachtige werk van José James is hier wederom een respectvol en goed uitgevoerd eerbetoon aan Billie Holiday. De maker heet dit keer Cassandra Wilson en zij bevestigd andermaal haar enorme status als zangeres.
[bol_product_links block_id=”bol_55b3803ac0648_selected-products” products=”9200000039047820″ name=”coming forth by day” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s