Recensie: Fransesca Belmonte – Anima (2015)

animaFransesca Belmonte is een dame die ik ken van haar samenwerkingen met Tricky. Nu mag deze Britse dame ook zelf weer eens een plaat uitbrengen en doet dat in de vorm van het album Anima. Na een korte EP uit dit zelfde jaar mocht ze dan eindelijk aan dit plaat werken. De vraag is dan automatisch wat dat geworden is.

Na een korte intro komt het album pas echt aan haar begin met Hiding in the Rushes. Dit is een lekker ritmisch nummer met bombastische beats. De kleine stem van Belmonte valt op bij dat muzikale geweld. Het opvolgende Stole is een soort slavensong zoals we die kennen van plantages. Die vibe heeft het nummer echt, maar dan met een meer eclectische inslag. Keep Moving zit vol met allerlei sounds. Druk, modern en pompend gaat dit nummer voorbij.
Een stuk minder wordt het hierna met Keep Moving. Dit nummer is niet meer dan aardig te noemen. De vibe komt terug bij Lying on the Moon. Ook dit nummer heeft die eclectische vibe, is ook druk en vol.
Een totaal andere inslag heeft het meer filmische Joker. Adele is op dit nummer niet ver weg. Een dame die zeker als voorbeeld gesteld mag worden. In verhouding is Strange Beat een druk, maar zoutloos gedoe. Ook Brothers & Sisters is bijzonder nietszeggend. Om dan verrassend genoeg voor de R&B te kiezen op Come Take. Niet onaardig gedaan, net als het Nneka-achtige Daisy.
Jammer is het dan dat het album de laatste vier nummers verzand in een poging tot niks. Alle vier nummers die me niks doen, waar vaak te veel gebeurd.

Anima van Fransesca Belmonte is een erg wisselvallig album geworden. Af en toe leuke, herkenbare momenten. Te vaak is er echter ook te veel twijfel en opvulling. Leuk om af en toe eens nog wat losse nummers van te beluisteren.
[bol_product_links block_id=”bol_55b7d0477c23d_selected-products” products=”9200000041419678,9200000041419660″ name=”anima” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s