Recensie: Kurt Elling – Passion World (2015)

passion worldMeestercharmeur en liefdeszanger Kurt Elling komt met een nieuwe plaat. De jazz-zanger is er één in het soort van actieve loopbaan. Hij bracht al aardig wat platen uit in de laatste jaren. Deze platen zijn allen zo’n beetje gevuld met rustige, mooi gezongen jazz. Muziek voor op de late avond of bij een etentje. Wegdromen of juist prima voor op de achtergrond. Zijn muziek is ook altijd zeer charmant, mede door zijn warme stemgeluid. Durft Elling op Passion World een andere kant te laten zien?

Opener The Verse lijkt een volmondig Nee op die vraag. Rustige achtergrondmuziek die wel prima gezongen is. Zo kennen we Kurt Elling. Iets wat evenzo doorloopt op After the Door en Loch Tay Boat Song. Je krijgt bijna het gevoel dat het één lang nummer is.
Op Si te Contara laat de meertalige zanger iets meer furie horen. Al komt dat wellicht alleen maar door die Spaanse taal. Om dan over te gaan naar het Frans op La Vie En Rose. Dit voelt dan weer aan als een jazz-klassieker.
Deze afwisseling wordt teniet gedaan met Bonita Cuba. Dit nummer past weer perfect in het plaatje van de begin van het album. Opvallend is wellicht wel de cover van Where the Streets HAve No Name. Een cover die verrassend aardig uitpakt.
The Tangled Road is dan helaas weer teveel achtergrondmuziek. Om dan door te zetten in een leuke latin swing op Voce Ja Foi a Bahia. Dat meertalige is sowieso wel leuk.
Van latin schieten we door naar de klassieke muziek. Dit beheerste Elling best goed, getuige Nicht Wandle Mein Licht. Verrassende keuze zo tussendoor. Ook erg aardig is het sympathieke Who Is It, om daarna af te sluiten met het slaapverwekkende Where Love Is.

Met de muziek van Kurt Elling is over het algemeen weinig mis. Vooral zijn stem heeft zo zijn charme. Echt warm wordt ik er alleen niet van.
[bol_product_links block_id=”bol_55c0f1dbb0fce_selected-products” products=”9200000043003960″ name=”passion world” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s