Recensie: Lianne La Havas – Blood (2015)

bloodIn 2012 bracht Lianne La Havas haar debuutalbum uit. Toen zei ik over dat album: “Het album is van een constant goed niveau, soms wat te braaf, maar altijd interessant. Geen enkel nummer is slecht, vaak erg mooi of lekker energiek. Lianne La Havas laat horen veel aan te kunnen en van goede huize te komen. De eigen identiteit lijkt in elk nummer gewaarborgd, de productie neemt het nooit over van Lianne. De zangeres heeft altijd zelf de leiding, wat de eigenzinnigheid en interesse alleen maar bekrachtigd.”

In de tussentijd is haar livereputatie haar vooruit gesneld en hebben wij met smart op deze plaat gewacht. Met singles als Unstoppable en What You Don’t Do werden we al aardig warm gemaakt. Mijn interesse in de andere acht songs was in ieder geval gewekt door deze twee singles.
Dit nieuwe album van Lianne is wel wat anders dan de voorganger. Zo liggen de producties er wat dikker op en is er wellicht wat minder ruimte voor het breekbare in haar stem. Wel krijg je een album dat bijna volledig in de zelfde sfeer huishoudt. Dat zorgt er natuurlijk automatisch voor dat het album echt wegluisterd als één geheel. Buiten dat is de aanstekelijkheid van de nummers erg groot. Neem opener Unstoppable, of die andere single What You Don’t Do die zo in hoofd blijft hangen. Al net zo aanstekelijk is het leuke Tokyo of het ritmische Green & Gold.
Daarnaast is het ook een plaat geworden met heel veel energie. Persoonlijke favoriete Midnight is daar een voorbeeld van. Hier krijg toch iedereen glimlach van op het gezicht? Of anders wel van Grow met zijn energieke beats en het feit dat er vol overgave gezongen wordt.
Het kleine zit er ook nog in, wees maar niet bang. Zo is het prachtige Wonderful, met zijn goede intensiteit in de zang. Of het kale Ghost, net als afsluiter Good Goodbye een rustig, mooi en ontspannen nummer.
Eigenlijk is er maar één track echt afwijkend. Een nummer dat echt even als een verrassing binnenvalt. Ik heb het over Never Get Enough. Opeens is de muziek van La Havas gedreven door gitaren en heeft het rockinvloeden. Persoonlijk weet ik niet zo goed of het Lianne past, maar verrassend is het zeker.

Ik kan Blood met recht een geslaagde opvolger van Is Your Love Big Enough? noemen. Anders, maar wel net zo fijn. Lianne La Havas is gewoon een hele leuke zangeres met hele leuke muziek. Alles ligt goed in het gehoor en haar stem heeft iets eigens. Een sfeer neerzetten is voor deze dame geen enkel probleem, dat bewijst ze wel met het feit dat deze plaat als één geheel klinkt. Dit album ga ik nog vaak draaien.
[bol_product_links block_id=”bol_55ccd0f2994cb_selected-products” products=”9200000042906085,9200000042906053″ name=”blood” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s