Recensie: The Internet – Ego Death (2015)

ego deathOm heel eerlijk te zijn had ik tot dit album nog nooit van The Internet gehoord. The Internet blijkt dus te bestaan uit Matt Martians en Syd tha Kid. Die eerste zou je kunnen kennen van OFWGKTA, waar ook Frank Ocean deel uit maakt. Van datzelfde gezelschap is ook Syd tha Kid afkomstig. Een soort eigen project dus.
Is het wat? Dat is natuurlijk de vraag.

Het album opent met het zompige Get Away. Een sfeervolle track vol electronics en eigenlijk wel een dikke track. De zang is veelal op falsetto. Daarna krijgen ze op Gabby de hulp van Janelle Monáe. Een licht funky nummer met een zomers gevoel. Ook dit is een lekker nummer.
Under Control is dan een stuk rustiger. Je schiet wat meer in de relaxstand. De zomerse vibes komen wel weer terug bij Go With It, met Vic Mensa. Ook dit is weer een prima nummer. Van een sterk begin kan je dus zeker spreken.
Just Sayin/I Tried gaat van gewoon een fijn nummer, naar volledige relaxtheid aan het einde. Daar waar For the World veel meer in de hoek van neo-soul duikt. Dit nummer had zo op een plaat van Jill Scott kunnen staan.
Het blijft allemaal fijne muziek. Daar brengt ook een Girl of het lome Special Affair geen verandering in gelukkig. Met opvolgend Somthing’s Missing en Partners in Crime Part Three gaat het tempo wat naar beneden. Om dan via het korte Penthouse Cloud het album af te sluiten met Palace. Een dromerige afsluiter.

Een verrassend constante plaat dus. Vol fijne nummers waar je weinig op aan kan merken. Voor de vocalen moet je het wellicht niet doen, maar voor de sfeer en de eenheid die Ego Death uitstraalt.
[bol_product_links block_id=”bol_55d848be5011c_selected-products” products=”9200000045719286″ name=”ego death” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s