Recensie: The Foreign Exchange – Tales from the Land of Milk and Honey (2015)

milk and honeyAls The Foreign Exchange nieuwe muziek uitbrengt dan zit ik op de eerste rij. Phonte en Nicolay zijn al enige tijd bezig met het maken van muziek en hebben mij daarin (nog) nooit teleurgesteld. Vooral hun eerste twee albums uit 2004 en 2008 waren regelrechte pareltjes.
Op dit nieuwe album krijgen ze de hulp van zangeressen Shana Tucker, Tamisha Waden, Carlitta Durand en Carmen Rodgers. De cover laat de indruk achter dat de sound wat meer de retro kant op is geschoten. Maar dat zal blijken.

Het zoete begin met melk en honing is een voltreffer. Een nummers met zomerse vibes en een ontspannen gevoel. Work it to the Up bedient zich meer van de funk en de disco. Waar Truce juist weer meer richting de neo-soul/R&B leunt. Het moge duidelijk zijn dat ze dit keer voor de nodige afwisseling hebben gekozen.
Ook Disappear is meer van de neo-soul. Een makkelijk in het gehoor liggende track. Erg fijn. Om na de vocale intermezzo van Sevenths and Nines uit t ekomen bij Asking for a Friend. Een nummer waar vooral de 80’s goed in terug te horen zijn. Een lekker nummer, net als Body.
As Fast As You Can brengt wat meer ontspanning op de plaat en om helemaal weg te dromen moet je naar Face in the Reflection luisteren. Het wordt allemaal afgesloten met het dancy Until the Dawn.
Geen wereldplaat dit keer van The Foreign Exhange. Maar nog steeds wel een zeer fijne plaat. Slechte nummers zijn er niet te vinden, maar echt steengoede nummers ook niet. Een prima wegluisterplaat.
[bol_product_links block_id=”bol_560c0cd81d4f4_selected-products” products=”9200000047085661″ name=”tales” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s