Recensie: Gary Clark Jr. – The Story of Sonny Boy Slim (2015)

sonny boyGary Clark Jr. is een artiest die ik eigenlijk nog niet zo lang geleden ontdekt heb. Hij bracht in 2008 en 2012 natuurlijk al platen uit, maar ik denk dat ik pas in 2013 of 2014 voor het eerste naar één van deze platen luisterde. Het voordeel is dan wel weer dat het me zeer boeide en hem daardoor meer en meer in de gaten ben gaan houden. Een gezonde mix van energie, blues, soul en een beetje funk is wat zijn muziek karakteriseert. Voorafgaand aan dit nieuwe album waren er stilletjes aan al de nodige songs te horen geweest en dit beviel me prima. Nu de rest nog.

Het album opent met The Healing. Een vrij rustige rhythm and blues song. Dit is waarom R&B de naam R&B heeft gekregen. Laat dat maar aan Clark Jr over. Grinder is dan iets ruiger en heeft een lekkere energie. Fijne gitaren in dit nummer. Daar waar Star juist weer een stuk rustiger is en naar de meer modernere vorm van R&B gaat. Ook Our Love is weer rustig, maar wat meer bluesy van karakter.
Met een titel als Church weet je dat er gospel in het nummer zit. De mondharmonica is een leuke toevoeging in dit nummer. Hold On heeft dan juist meer een vintage soul sound. Iets waar Gary Clark Jr meer naar blijft hangen op deze plaat, in plaats van de blues op de vorige platen. Smooth is het soms ook, zoals op het soulvolle Cold Blooded. Een stuk broeieriger dan weer op Wings. Genoeg variatie is er dus ook zeker te bespeuren.
BYOB is een heel kort nummer waarna het doorgaat naar mijn persoonlijke favoriet in Can’t Sleep. Een erg lekker en vooral lekker funky nummer. Alsof het allemaal goed samen komt hier.
Op Stay is dan weer wat meer ruimte voor de gitaren, net als op Shake. Een energiek, vuiger, bluesy nummer met een lekker ritme. Het album sluit af met Down to Ride. Een zwoele afsluiter.

Verwacht je meer van hetzelfde op deze nieuwe plaat? Dan zit je niet goed. Gary Clark Jr laat op deze plaat meer zijn soulkant horen. Voor sommigen misschien wat soft, maar hij laat nog steeds zijn grote kwaliteiten horen.
[bol_product_links block_id=”bol_5622147e09cda_selected-products” products=”9200000047180097,9200000047668826″ name=”slim” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s