Recensie: Dam-Funk – Invite the Light (2015)

invite the ligthZó! Die nieuwe plaat van Dam-Funk is mij het schijfje wel. Het was even zes jaar wachten op een nieuw album, maar aan kwantiteit heeft hij met Invite the Light niet te kort gedaan. Met dit nieuwe album schotelt hij ons ruim anderhalf uur aan muziek voor. Daarbij wordt hij op dit nieuwe album ook nog geholpen door grote namen als Q-Tip en Snoop Dogg. Genoeg om naar uit te kijken dus, maar hoe is het geworden.

Het begint na een korte intro allemaal met We Continue. Een redelijk smooth nummer met wat disco. Nog rustiger wordt het daarna met Somewhere Someday. Totale ontspanning kijkt hier om de hoek. I’m Just Tryna Survive is daarop licht zompig en een beetje futuristisch, waar Surveillance Escape een fijne, volle productie heeft. Floating On Air karakteriseert zich met funky beats en futuristische bliepjes, waar het smoothly funky wordt op het onuitspreekbare HowUGonFu*kAroundAndChooseABusta?
Als we het dan toch over zompige beats hebben dan zit je bij The Hunt & Murder of Lucifer zeker ook goed. Daar waar I Didn’t Have 2 End This Way juist weer futuristischer is, en kort. In datzelfde straatje valt Missing U.
Acting is dan eigenlijk pas de eerste track die mij echt vrij weinig doet. Wat goed gemaakt wordt door discosong O.B.E. De R&B is duidelijk terug te horen op Glyde 2Nyte, en wat verwacht je ook anders met zo’n titel. In tegenstelling tot Just Ease Your Mind From All Negativity. Dat nummer is namelijk meer op de hiphop gestoeld.
Het fijne en ontspannen Virtuous Progression is een persoonlijke favoriet, waar op Scatin gescat wordt. Na een korte interlude gaat het verder met een andere versie van I’m Just Tryna Survive, wat weer overgaat op Kaint Let ‘Em Change. Een nummer dat weinig op handen heeft. Al die muziek wordt uiteindelijk afgesloten met The Acceptance. Dit nummer gaat all about the beats and a little bit more.
[bol_product_links block_id=”bol_562903b85cde3_selected-products” products=”9200000046179766″ name=”invite” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s