Zomaar een verhaal over… Het “leed” dat bloggen heet

Een blog hebben is leuk. Dat is heel leuk zelfs. Ik heb naast dit blog niet voor niks ook nog één over een andere hobby (sport). Maar bloggen is niet altijd leuk, want er zijn een aantal punten waar je toch vaak tegen aan loopt.

Bloggen doe je in eerste instantie voor je zelf. Je wilt graag verhalen vertellen over wat je meemaakt of wat je boeit. Wat een kik geeft het dan als je bezoekers krijgt, als je ziet dat mensen je blog lezen. Maar hier veel waarde aan hechten is niet al te verstandig. Vooral in het begin moet je je niet laten leiden door deze statistieken, maar vooral het plezier halen uit je onderwerp en artikelen.

En daar snijd ik meteen een tweede punt mee aan. Een punt waar ik zelf ook nog al eens mee zit. Hoe blijf je origineel? Hoe blijf je boeien? Wat kan je wel plaatsen? Wat niet? Hoe vaak? En ga zo maar door. Dit zijn vragen die elke blogger weleens in zijn/haar hoofd heeft gehad. Je wilt toch opvallen om die bovenstaande lezers naar jouw blog te krijgen. Een hele struggle op zich. Je wilt immers ook niet melden om het melden.

En heb je het dan inhoudelijk een beetje voor elkaar dan komt er nog het uiterlijk. Verandering kan verfrissend zijn, maar is niet altijd even verstandig. Nieuwe kleuren, nieuw logo, nieuwe font, alles kan je aanpassen. Maar het moet wel bij je zelf passen én bij je onderwerp passen.

Ja, het leven van een blogger gaat niet altijd over rozen.
Zijn er wellicht medebloggers met tips? Of lezers met tips? Laat het ons weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s