Recensie: Teedra Moses – Cognac & Conversation (2015)

cognacTeedra Moses, een zangeres die ooit leerde kennen via hedendaagse soulheld Raphael Saadiq. Na een feature op zijn album volgde een zeer fijn debuutalbum van de dame zelf, maar dat is alweer elf jaar geleden. Het werd dus echt even tijd voor deze plaat. Een plaat waarop ze het niet alleen hoeft te doen. Ze krijgt hulp van bijvoorbeeld een Rick Ross en een Anthony Hamilton. Hopelijk worden we hier vrolijk van.

Net zo vrolijk als van opener R U Scared. Een leuk nummer met een vrolijke ondertoon. Een stuk meer ontspannen is dan All I Ever Wanted. Dit nummer heeft een sample die wel vaker voorbij hebben horen komen. In verhouding is International Playboi iets te simpel. Bij lange na niet zo aantrekkelijk als de eerste twee nummers. Om dan na een korte interlude over te gaan naar het eveneens wat simpele Get It Right. Erg jammer, want daarna is de titeltrack gewoon saai te noemen. Dat trekt zich helaas door in het niet bijzondere Only U en het futloze Sketches of Heartbreak. Misschien dat het na de interlude wat beter gaat worden?
Niet direct, want Skin Diver is ook weer wat saai. Gelukkig is de ballad That One, met Anthony Hamilton, wel weer erg aardig gedaan. Deze weg omhoog wordt alleen weer onderbroken door weer een interlude. Daarna horen we nog drie nummers waarvan er twee niet zo boeiend zijn (Yesterday Ain’t Tomorrow en No Regrets). Gelukkig is Wish You Were Here wel aardig origineel gedaan. Maar het album redden doet dit het allang niet meer.
[bol_product_links block_id=”bol_56333193468fb_selected-products” products=”9200000046823004″ name=”cognac” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s