Recensie: Kim Hoorweg – The Boulevard of Broken Dreams (2015)

kim hoorwegAls sinds mensenheugenis is Kim Hoorweg één van de grootste jazztalenten die Nederland kent. Een geslaagd debuut en veel aandacht voor haar albums vielen haar ten deel. Nu is haar nieuwste album, de laatste kwam uit 2009, uit. Op dit album krijgt ze de hulp van het Robin Nolan Trio, evenals van Benjamin Herman en Sjoerd Dijkhuizen. Het nagtegaaltje mag zingen, maar hoe zijn de songs?

Het begint allemaal met het lazy Mood Indigo. Een nummer waarop de mooie stem van Kim Hoorweg ook opvalt. Alle aandacht voor die stem is er ook op de muzikaal kale titeltrack. Mooie combinatie zo. Die minimale begeleiding zetten ze door op If I Dind’t Care. Alleen een gitaar en Kim mag via mooie zanglijnen haar stem presenteren.
Quiet Whiskey is een stuk aanstekelijker, mede door de toevoeging van Benjamin Herman. Net als dat komt door Sjoerd Dijkhuizen op When You’re Smiling. Beide nummers hebben een beetje dezelfde vibe te pakken.
Een slaapliedje komt ook van pas, zo blijkt wel met Si Tu Vois Ma Mere. Een mooi slaapliedje welteverstaan, vooral door de prachtig zang. Ook Les Yeux Noirs is Frans en qua sound wat speelser dan de voorganger. De taal doet haar trouwens niks. Moeiteloos weet ze te switchen van het Engels naar het Frans.
Het (jaja) bluesy I Ain’t Got Nothing But the Blues wordt prachtig ingeblazen door Benjamin Herman. Ook prachtig hoe Hoorweg daar bluesy en licht lazy over heen zingt. Een erg sterk nummer en sowieso mijn persoonlijke favoriet van dit album. Om daarna een mood swing teweeg te brengen op It’s a Sin to Tell a Lie. Lekker frivool nummer is dat zeg.
De talenknobbel van Kim horen we nog even terug op Granada, om ontspannen verder te gaan op When Your Lover Has Gone. Dit sterke album wordt uiteindelijk afgesloten met het fijne Solitude. Ik ben er zeer over te spreken.
[bol_product_links block_id=”bol_563a42543a665_selected-products” products=”9200000050306352″ name=”broken dreams” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Een gedachte over “Recensie: Kim Hoorweg – The Boulevard of Broken Dreams (2015)

  1. Pingback: CD Cover – Review “Boulevard of Broken Dreams” | All Things Illustration

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s