Recensie: James Morrison – Higher Than Here (2015)

higher than hereNa een aantal wereldhits werd het stilletjes aan wat rustiger rond James Morrison. Tussen dit en zijn vorige album zit dan ook een periode van vier jaar. Is de magie wellicht over na al die platgedraaide hits? Of moest James zelf even een timeout nemen om nog krachtiger terug te komen? De twaalf nummers op Higher Than Here moeten het antwoord op deze vragen bieden.

Het wordt allemaal geopend door de prima popsong Demons. Duidelijk is dat het karakteristieke stemgeluid van Morrison duidelijk niet aan kracht en urgentie heeft ingeboet. Ook Stay Like This is een alleraardigste popsong.
Ik wordt dan toch wat minder blij van het wat saaie Heaven to a Fool. Ook Right Here haalt het niet volledig. Wel meer tempo en energie, maar niet per se beter. Dat karakter houd ook aan met Reach Out, die ik niet meer dan aardig moet noemen. Daartegenover is We Can niet onaardig. Gelukkig lukt het met de prima ballade Too Late For Lullabies wel weer. Ook het licht aanstekelijke Something Right grijpt de aandacht weer even.
Dan is het echt saaie Easy Love een heel stuk minder en waarschijnlijk het minsten nummer van het album. Een betere poging is er met I Need You Tonight. Een nummer dat funky probeert te zijn. Alleen met het probleem dat die funkyness wat teveel bij proberen blijft.
Rustig aan daarna met Just Like A Child en de niet al te boeiende titeltrack. Om dan op In the Shadow of a Dream terug te willen grijpen op een meer funky inslag. Het nummer heeft een funky loopjes, maar echt loskomen doet het niet.
Naked With You is nog best aardig, net als de radiohit Lonely People. Maar echt overtuigend is dit gehele album niet.
[bol_product_links block_id=”bol_56475827589b1_selected-products” products=”9200000049827793″ name=”higher” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s