Recensie: Lorrèn – Shades of Blue (2015)

lorrenVaak wordt er een beetje schamper gedaan over de soul en R&B van Nederlandse bodem. Maar aan de andere kant staan er ook steeds meer artiesten op die wel kwaliteit brengen. Noem een Secret Rendezvous, een Benny Sings en natuurlijk de Lorrèn. Na een paar voorzichtige eerste tonen heeft Lorrèn ook eindelijk ook haar eerste langspeelplaat uit mogen brengen. De eerste tonen beloofden al wat goeds en deze negen songs moeten ons nu volledig inpakken.

De eerste song, When We Belonged, is meteen al een goede sfeerpakker. Een mooi rustig en lief liedje waarin ook een bepaald verdriet door sijpelt. De zang pakt mij hier goed. Net zo mooi als Struggle. Een nummer waar meer hoop en belofte uit spreekt.
Iets meer tempo horen we op Come Closer. Iets meer welteverstaan. Er gebeurd ook wat meer in dit nummer en de heldere stem van Lorrèn valt ook op hier. Wings is dan in verhouding juist wat vrijer, vrolijker en meer onbezorgd.
Voer voor de hitlijsten ontbreekt ook niet op dit album. Dat is er in de vorm van het poppy Just Human. Wat een verschil is er dan met het filmisch, meer theatraler Set the Rules. Een fijn nummer waar wat meer bombast aan toegevoegd is.
De meest soulvolle song is toch wel Game of Love. Ook de vergelijking met Caro Emerald kan ik hier niet laten. Geïnspireerd op de 50’s. Meer funky is dan weer Animal. Een popsong die een klein feestje organiseert.
Afsluiter Love Definition is een vrolijk liedje met fijne blazers. Het zorgt er meteen ook voor dat je meer van deze dame wilt horen. Het album is zo voorbij, ook door de hoge kwaliteit. In aanrader in Nederland-muziekland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s