Recensie: Maverick Sabre – Innerstanding (2015)

innerstandingAls we het dan toch zo af en toe over geweldige debuutplaten hebben dan hoort het debuut uit 2012 van Maverick Sabre er ook zeker bij. Niet muziek die meteen het meest breed gedragen is, maar wel een artiest die onder de schatzoekers als een grote schat is erkend.
Het lastige is dan altijd om een vervolgplaat te maken en dat is er uiteindelijk van gekomen in de vorm van dit Innerstanding. Een plaat waarop Maverick onder andere de hulp krijgt van Joe Bada$$ en Chronixx. Een plaat die begint met Hold On, een lekker nummer. Ontspannen, maar ook met de goede intensiteit. Dan is Come Fly Away wel weer wat energieker en horen we daar duidelijk gospelinvloeden in terug. Daaropvolgend is Breathe juist weer intiemer. Sabre dient zich van een soort zangerige rap en het orgel is een mooie toevoeging.
Give It Up put uit het vaatje van de vintage sound. Gewoon een lekker nummer. Dan is Why toch wat specialer. Een mooie en zelfs een beetje inspirerend nummer.
De romantische kant van Maverick komt tevoorschijn op het zwoele en pijnlijke Don’t Forget. Want liefde doet soms ook wel pijn. Een groot contrast met het vrolijke en energieke So Free of de ode aan de moeders op Mother.
De hitgevoeligste kant van Maverick Sabre horen we dan weer op het aanstekelijke Walk into the Sun. Om dan energiek en intensief door te gaan op Falling Again. Genoeg moois te ontdekken op deze plaat dus.
Een hele “dikke” track is We Don’t Wanna Be. Een nummer dat echt je speakers uit knalt. Dan is het wellicht een tegenvaller met het gewoon fijne Give Me Love. Iets wat goed gemaakt wordt via het kale Lay Your Head. Het minste nummer is dan misschien wel het rommelige Half Empty, of misschien het dancy Rolling With Me. Dat is toch minder de muziek die ik van Sabre wil horen.
Hij pakt het daarna met Hard On Me wat moderner aan om dan het album af te sluiten met twee songs die we al kennen van het album van Idris Elba. Een plaat die afsluit op prima niveau, al haalt deze het toch net niet bij het fantastische debuut.
[bol_product_links block_id=”bol_56643cbdac299_selected-products” products=”9200000050381273,9200000050200717″ name=”innerstanding” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s