Recensie: Angie Stone – Dream (2015)

dreamAngie Stone was een grote dame in de hoogtij van de nusoul. Haar naam werd moeiteloos genoemd naar die van Erykah Badu, India.Arie en Jill Scott. Na twee topplaten ging het muzikaal wat minder met de sympathieke Stone en in de tussenliggende periode is ze ook vaak van label gewisseld. Enige tijd geleden heeft ze zelfs nog een plaat uitgebracht op het vermaarde Stax label.
Dit nieuwe album moet verlichting brengen in bange Angie Stone-dagen. De vraag is vanzelfsprekend of dit haar gaat lukken.

De droom gaat eerst over geld. In Dollar Bill zingt ze over discobeats en handclaps een prima nummer. Het daaropvolgende duet met Dave Hollister is er één van het soort dat we op elk Angie Stone album terug horen. Daarna is de inspiratie van Motown duidelijk terug te horen op Clothes Don’t Make a Man. Vooralsnog allemaal prima nummers zonder echt op te vallen.
Er is ook niks aan het handje met het ontspannen Magnet of het titelnummer dat niks spannend of prikkelends extra brengt. Echt minder boeiend wordt het met 2 Bad Habits. Dit is gewoon een niet al te best nummer. De contradictie met het aanstekelijke Quits maakt die mening alleen maar duidelijker.
Daarna komen het niet al te veel opvallende Think it Over en Forget About Me. Om dan alles af te sluiten met het vrolijke Didn’t Break Me. Al met al dus geen echte revanche van Miss Stone, ook al staan er een paar aardig songs op.
[bol_product_links block_id=”bol_566c40593616e_selected-products” products=”9200000049093099″ name=”dream” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s