Recensie: Babyface – Return of the Tender Lover (2015)

return of the tender loverBabyface is een naam die al heel lang ronddwaalt in de R&B en Soul wereld. Van soloprojecten tot aan producties en songwriting voor andere artiesten. Babyface (Kenny Edmonds) is van alle markten thuis.
Al in 1989 bracht hij het album Tender Lover uit en met deze nieuwe plaat uit 2015 moet hij die tijd weer terugbrengen, gezien de titel. De stijl van Babyface belooft in ieder geval warme muziek voor elkaar tijdens de koude feestdagen. Maar wat is de kwaliteit?

De kwaliteit op het sympathieke openingsnummer We’ve Got Love is in ieder geval uitstekend. Vooral de mooie productie van dit nummer valt mij op. Net zo prima op productioneel vlak is Fight for Love. Verder is dit jammer genoeg wel een beetje een zeikerig nummer. Dat zeikerige zit ook een beetje opgesloten in het stemgeluid van Babyface. Dat hoor je ook terug in het verder prima Exceptional.
Onbezorgder en vrolijker is het met Walking on Air. Best een aanstekelijk nummer die ook herkenbaar van Babyface is. Net als het herkenbare I Want You. Maar komt die herkenbaarheid voort uit kopieergedrag of uit het gevoel van een warm deken? Ik ben nog niet achter het antwoord eerlijk gezegd.
Onmisbaar op elk Babyface album is een nummer als Love and Devotion. Een zwijmelballad pur sang, zoals hij deze wel vaker maakte. Soms beter, soms slechter als deze. Dan beklijft bijvoorbeeld het iets te simpele Standing Ovation een stuk minder.
Zo tegen het einde van dit album aan kunnen we nog wel even lekker swingen via Something ‘Bout You. Leuk nummertje die opgevolgd wordt door de passende afsluiter Our Love. Het nummer sluit een album af met alle herkenbare Babyface ingrediënten erin. Echt een buil vallen aan deze plaat kan je niet.
[bol_product_links block_id=”bol_566d9427bd00b_selected-products” products=”9200000050669439″ name=”return tender” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s