Recensie: Benny Sings – STUDIO (2015)

studioAls er iemand is die heel goede muziek maakt in Nederland dan is het wel Benny Sings. Zowel met zijn soloprojecten, als met zijn werk voor anderen, weet hij constant te overtuigen. Helemaal op de hoogte van het feit dat deze nieuwe release er aan kwam was ik niet. Hoe grote de verrassing, hoe groter de blijdschap wellicht. Wat in ieder geval had verwacht is dat Benny trouw zou blijven aan zijn unieke sound en de nodige electronics zou mengen met pop, soul en jazz. De ene keer in de meer rechtlijnige manier zoals op Straight Lines. De andere keer speelser via My Favorite Game. Jazzy is sowieso het stille en verstilde Whose Fault. Helemaal in verhouding met discohit en volledig muzikale Start. Lekker dansbaar en vrolijk is het zeker.
Gelukkig kunnen we daarna weer tot rust komen met het ontspannen The Beach House. En dat is niet zomaar ontspanning, nee dat is totale ontspanning.
Leuk is ook zeker het kraakje dat we terughoren in het verder moderne You and Me. Prima ook hoe rapper GoldLink hier zijn werk doet. Past goed bij de song. Om er daarna met Don’t Make Me Dance er voor te zorgen dat er wat meer gebeurd. Dit nummer straalt wat meer energie uit en maakt daarbij gebruik van een herkenbare 80’s sound.
Dan is juist het energielevel op Black and Blue ineens een stuk lager. Om dat meteen weer op te krikken met en übervrolijke Shoebox Money. De eerste single en een zeer aanstekelijk nummer.
Het geheel wordt afgesloten met het lieve liedje One of These Hearts. En hiermee kan ik zeggen dat ik wederom blij ben met het werk dat Benny Sings geleverd heeft. Geen misstap te ontdekken. Fijne muziek toch weer.
[bol_product_links block_id=”bol_566d9ddd2fa5d_selected-products” products=”9200000051279625,9200000051279851″ name=”studio” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s