Souled Out! the Essentials Reviewed | Marvin Gaye – That Stubborn Kinda Fellow (1963)

SouledOutReviewed-bannerMet Souled Out! the Essentials Reviewed schrijf ik een nieuw hoofdstuk in mijn langlopende Souled Out! the Essentials in Soul reeks. De bedoeling van dit nieuwe hoofdstuk is dat ik mijn persoonlijke mening ga geven van alle in the Essentials in Soul behandelde albums. Want het moge dan wel als Essentials betiteld worden, misschien ben ik die mening helemaal niet toegediend!
Ik ga dit doen door middel van een track-by-track review. Een kort recensie van de platen door de nummers apart van elkaar te bespreken. Je kan het zien als een live-review, omdat ik mijn commentaren bij de nummers schrijf terwijl ik die aan het beluisteren ben. Daarbij neem ik natuurlijk eerdere luisterbeurten mee.


Een eerdere Motownplaat van Marvin Gaye. Hier mocht hij nog niet zijn eigen gang gaan en is de sound ook wel heel erg Motown. Toch is dit album een plaat vol met ijzersterke songs. Natuurlijk de titeltrack, maar ook bijvoorbeeld Pride and Joy, Hitch Hike en Get My Hands on Some Lovin´.
1. Stubborn Kind of Fellow – hit met vocale capaciteiten
2. Pride and Joy – zie boven
3. Hitch Hike – vocaal sterke formulesong
4. Get My Hands on Some Lovin’ – romantisch en heel erg Motown
5. Wherever I Lay My Hat – gewoon een prima song
6. Soldiers Plea – trots en intiem
7. It Hurts Me too – weer een formule song
8. Taking my Time – rustig en aardig
9. Hello There Angel – prima en romantisch
10. I’m Yours, Your Mine – beetje doo-wop
[bol_product_links block_id=”bol_5676d6c16a54d_selected-products” products=”9200000043175775″ name=”stubborn” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s