Recensie: Cool Uncle – Cool Uncle (2015)

cool uncleCool Uncle, dat is toch helemaal geen bekende naam in de muziek? Denk nog maar eens na, want de namen achter Cool Uncle zijn Jack Splash en Bobby Caldwell. Vooral die laatste naam moet bij de meeste soulliefhebbers een belletje doen rinkelen, want met zijn zoetgevooisde soulmuziek maakte in de jaren 70 en 80 zeker furore. Jack Splash is een man die zich juist meer in de hiphop verdiepte en nu is er dus samen Cool Uncle en een plaat.

Een plaat die na een korte intro echt begint met Game Over. En dat betekent niet het einde, maar een wel een fijne R&B track waar het één en ander in gebeurd. Breaking Up heeft daarna wel hetzelfde idee, maar dan met meer 80’s invloeden en helaas een wat misplaatste rapper. Om dan via Never Knew Love Before helemaal onder te dompelen in de 80’s. Een erg leuk nummer die ook iets herkenbaars heeft.
Mercy is wat rustiger, gaat meer richting een ballad. Ook het midtempo Destiny valt niet al te veel op. Daaropvolgend is Embrace the Night zelfs een beetje saai. Duidelijk een mindere periode van dit album. Iets wat toch wel redelijk goed gemaakt wordt met hitparademateriaal My Beloved. Gewoon een leuk nummer. Break Away is daarna ook prima en Miami Nights dan juist weer wat flauwtjes. Heel consistent zijn ze duidelijk niet. Lonely is namelijk daarna ook niet veel pittiger.
Op The Cat Came Back lijken de stem en de productie op één of andere manier niet helemaal met elkaar te kloppen, al zijn die blazers wel fijn. Om dan via End of Days (hoog Alicia Keys gehalte), A Dream (rustig aan) en een outro deze plaat beëindigen. Duidelijk een wisselvallige plaat dus.
[bol_product_links block_id=”bol_567c0c7d8ebf0_selected-products” products=”9200000049714889″ name=”cool uncle” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.