Wrap-Up 2015 met onder andere: Willis Earl Beal en Zak Abel

OpusdeSfaviconElk jaar komt er legio aan albums uit. Natuurlijk heb ik nooit de tijd al die platen uitgebreid te recenseren. Wel heb ik meestal de tijd deze platen te beluisteren. En omdat ze toch niet voor niks uitgekomen zijn vind ik het wel zo leuk om ze allemaal toch wat aandacht te geven. In de Wrap Up van 2015 doe ik dat, want er al valt nog genoeg te beleven.

Tom Misch – Beat Tape 2
Een beatmaker ten voeten uit. Met zijn tweede deel van Beat Tape is daar verandering in gekomen. Veelal ontspannen muziek met hier en daar een gastartiest om een stukje mee te zingen/rappen. Qua stijlen gaat het van hiphop naar R&B en ook inspiratie ontleent aan MJ komt voorbij. Geen absolute topsongs, maar als geheel bijzonder te genieten.


Willis Earl Beal – Noctunes
Over het algemeen neigt de muziek van Willis Earl Beal meer naar de folk dan naar de soul. Maar naar mening zit er altijd voldoende soul in zijn muziek om interessant te blijven. Dit album valt dan toch wel wat tegen. Te vaak gebeurd er te weinig in de nummers. Het mist over de gehele lijn energie en pit. Gezapig gaat dit album voorbij en kan mij geenszins boeien. Alleen Start Over en Like a Box doen wat meer.

Zak Abel – One Hand on the Future
Voor de liefhebbers van electronische soul is deze EP van Zak Abel een goede vangst. Een kortspeelplaat vol met vrolijke songs, swingend en disco. Genoeg energie en knipogen naar het verleden, maar ook met beide benen in het nu. Mocht je muziek zoeken voor een feestje zodat de dansvloer ook nog een beetje gevuld wordt dan zit je geheid op het juiste spoor met dit werkje van Zak Abel.

innaInna Modja – Motel Bamako
Een Malinese zangeres die niet schroomt haar Afrikaanse roots te mengen met hedendaagse muziek. Er zijn er meer zoals deze dame en allemaal hebben ze zo hun interessante ideeën. Inna schroomt ook pijnlijke onderwerpen als oorlog en vluchtelingen niet. Dit is echter niet altijd verpakt in hele goede songs. Over de gehele linie klinkt de plaat zelfs een beetje rommelig. Ups en downs zijn er genoeg te tellen in ieder geval.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.