Wrap-Up 2015 met onder andere: ESKA, Vulfpeck en Raury

OpusdeSfaviconElk jaar komt er legio aan albums uit. Natuurlijk heb ik nooit de tijd al die platen uitgebreid te recenseren. Wel heb ik meestal de tijd deze platen te beluisteren. En omdat ze toch niet voor niks uitgekomen zijn vind ik het wel zo leuk om ze allemaal toch wat aandacht te geven. In de Wrap Up van 2015 doe ik dat, want er al valt nog genoeg te beleven.

eskaESKA – ESKA
Één nummer van dit album heeft een aanzienlijke tijd in de wekelijkse top10 gestaan. Dat Gatekeeper is dan ook zonder twijfel het beste nummer van een verder zeer genietbare plaat. Vooral vocaal staat ESKA duidelijk haar vrouwtje, muzikaal wisselt het nog weleens van ingetogen naar vrolijk en van rustig tot aan de reggae. Een zeer interessant album.

Vulfpeck – Thrill of the Arts
Vulfpeck pakte bekendheid via de superaanstekelijke single 1612. Die vindt je niet terug op dit werkje uit 2015. Wat je hier wel op vind zijn louter coole songs. De ene keer met inspiratie uit de 80’s of van MJ, de andere keer lijkt het op Sven Hammond. Je wordt er zonder twijfel wel vrolijk van. Want dat is wat deze muziek met je doet.

Fannie Lou Jamer – The Songs My Mother Taught Me
Wil je graag eens terug naar de blues en gospel van weleer dan is dit album zeker aan te raden. Daarbij zo’n beetje ook het enige wat deze record je biedt. In het begin is het allemaal erg interessant en verrassend, maar gaandeweg wordt het allemaal toch teveel een herhaling van zetten. Hoe sympathiek en vocaal sterk Fannie Lou Hamer ook is, het kan mij niet de volledige speelduur boeien.

Raury – All We Need
Raury wordt over het algemeen geschaald onder de hiphop, maar dat hij veel meer te bieden heeft bewijst hij wel dit album. Raury zelf rapt als een soort Andre3000, maar voegt evenzo makkelijk zang toe aan zijn nummers. Die zang heeft dan juist weer wat weg van Cody ChesnuTT. Een bijzonder gevarieerd album in de goede zin van de betekenis. Je kan er echt van alles op vinden en heeft mij toch wel erg verrast dit jaar.

Seinabo Sey – Pretend
Een aparte dame, deze Zweedse zangeres. Dat is ook wel te zeggen over dit album. Zo nu en dan speelt ze graag leentjebuur bij wat andere artiesten, maar een bepaalde mysterieuze sluier blijkt over elk nummer te hangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.