Best of 2015, de top25 beste albums van 2015: nummer 1!!!

Donderdag op vrijdag gaan we weer een nieuw jaar in. Muziekjaar 2016 vangt dan aan en bied weer mogelijkheden om van alles nieuws te ontdekken. Maar traditiegetrouw houden we met z’n allen ook van terugkijken. Daarbij houden we met z’n allen ook van lijstjes en daarom bied ik jullie de Best of 2015. Zowel een lijst van albums als van songs. Met die albumlijst zijn we eergisteren begonnen en nu is het dan eindelijk tijd voor de nummer 1 van 2015!!!

1. Emily King – The Switch
switch
Het lastigste aan het schrijven van een recensie is een recensie schrijven over een album waarvan je helemaal blij wordt, maar lastig onder woorden kan brengen waarom je er zo blij van wordt. Eigenlijk vind je dan dat het album gewoon door iedereen geluisterd moet worden. Juist die recensie moet die mensen zover helpen om het te gaan luisteren.
Dat heb ik nu ook zo’n beetje bij dit nieuwe album van Emily King. In 2014 hoorden we al het nummer Distance als voorbode. Die single, die mij altijd een beetje aan Minnie Riperton’s Loving You doet denken, werd voor mij één van de allerbeste singles van het hele jaar 2014. Die fijne muziek die je hoort op die single zet King moeiteloos door in de rest van het album. Een album vol frisse muziek. Er is over nagedacht en Emily King staat er zelf volledig achter. Sterker, ze gaat er volledig voor.
Wat je hoort als je naar Emily King luistert is een goede stem, een warme stem en een veelzijdige stem. Maar daar achter zit ook een hele sympathieke vrouw, een artieste die graag haar weg kiest en zingt wat ze wil zeggen. Tekstueel vaak vindingrijk en muzikaal immer rijk. Die combinatie van mooie stem, goede teksten, mooie muziek en een sympathieke uitstraling brengen dit album in een lift. In een onophoudelijke lift naar grote hoogtes.
De nummers zijn spannend en het album vormt daarmee één geheel. Naast de spanning die in de nummers zit kan de muziek van Emily King je ook heel goed ontspannen, zonder je aandacht te verliezen. De boog is als het ware altijd gespannen.

Veel verder dan deze lovende woorden kom ik eigenlijk niet. Wellicht is het leuk om te vermelden dat de persoonlijke favorieten op dit album The Animals en Believer zijn. Voor de rest kan ik alleen maar zeggen: LUISTER DIT!!! Spijt zal je niet krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.