Wrap-Up 2015 met onder andere: Sae Kun en Erykah Badu

OpusdeSfaviconElk jaar komt er legio aan albums uit. Natuurlijk heb ik nooit de tijd al die platen uitgebreid te recenseren. Wel heb ik meestal de tijd deze platen te beluisteren. En omdat ze toch niet voor niks uitgekomen zijn vind ik het wel zo leuk om ze allemaal toch wat aandacht te geven. In de Wrap Up van 2015 doe ik dat, want er al valt nog genoeg te beleven.

Mahalia Barnes – Ooh Yeah
Met een voornaam als Mahalia heb je in de muziekwereld sowieso al een streepje voor. Ondersteund door de band The Soul Mates en ook met medewerking van Joe Bonamassa zingt Mahalia hier de nummers van Betty Davis. Er zit een goede strot op bij mevrouw Barnes, dat is zeker. De nummer rocken vaak en hebben meer dan voldoende energie.

Benjamin Herman – Swing de Paris
Een korte EP’tje van Benjamin Herman samen met het Robin Nolan Trio. Romantische jazzmuziek voor in de jazzclub op de zomeravond. Dan weer wat meer dixie of juist meer zang. Alle facetten worden benaderd door Herman. Swingend en ingetogen, geen probleem.

Kae Sun – Oceans Apart
Oceans Apart is een EP van de Canadese zanger Kae Sun. Zijn muziek houdt het midden tussen soul en pop. Een moderne sound en hij heeft een aparte stem. Het EP’tje is wel degelijk één geheel door een goede sfeersetting. Waves Breaking is zonder twijfel het fijnste nummer op deze EP.

Diggs Duke – Civil Circus
Van die namen die je wel eens tegen komt, maar meer dan de naam weet je niet. Dat is met Diggs Duke ook zo. Een bijzonder divers album. De ene keer jazzy en funky, dan weer erg R&B-ish. Hier en daar lijkt hij ook wat op John Legend of bedient hij zich van menig bliepje. De ritmiek zit in ieder geval vaak goed in orde.

Erykah Badu – But You Caint Use My Phone
Miss Badu kwam dit jaar verrassend met een soort van lost tapes verzamelaar. Op echt nieuw werk moeten we nog even wachten, maar dit schijfje houd ons ook wel warm voor even. Echt heel bijzondere nummers staan er niet op, al is het allemaal wel goed behapbaar. Redelijk wat experimentjes lijk ik terug te horen. Funky genoeg, soulvol genoeg en erg Badu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.