Wrap-Up 2015 met onder andere: Fat Freddy’s Drop en Jeremih

Ondertussen is het 2016, maar zijn er nog genoeg platen uit 2015 die de aandacht verdienen. Daarom zet ik dit ook nog even door in het nieuwe jaar, totdat ik ze allemaal besproken heb. Tenminste, alle albums die ik beluisterd heb. In de Wrap Up van 2015 doe ik dat, want er al valt nog genoeg te beleven.

baysFat Freddy’s Drop – BAYS
Deze Nieuw-Zeelandse groep timmert al een tijdje aan de weg en heeft daarin zeker enige furore gemaakt. Dit zetten ze ook prima door op deze nieuwe plaat. Echt veel nieuws onder de zon is er niet voor de mensen die bekend zijn met Fat Freddy’s Drop, maar dat maakt natuurlijk ook weinig uit als de kwaliteit wel hoog is. En dat moet gezegd worden, het zijn alle negen stuk voor stuk uitstekende nummers.

Jennah Bell – Anatomy
Een EP’tje tussendoor is ook wel eens leuk. Het levert ons in dit geval vijf songs op van wisselende kwaliteit. Soms rustig en liefjes, daarna kabbelt het toch wat teveel voort. Daarbij ook van speelse songs naar hitparademateriaal.

Jeremih – Late Nights: the album
Samen met een artiest als Miguel wordt Jeremih gezien als de voortrekker van de nieuwe R&B. Maar de vraag is toch wel een beetje wat het verschil nou zo is met die oudere R&B? De teksten zijn nog steeds wat platvloers en gaan vooral over seks, al dan niet met liefde. De sfeer van de tracks zijn vaak of zwoel of stoer. Misschien dat het tegenwoordig wat teveel verzand in slaapverwekkende nummers, zoals die op dit album ook genoeg terug te vinden zijn.

Johhny Rain – Villain
Moderner als dit krijg je het haast niet, tenminste zoals het voor deze tijd geldt. Zompige beats, soms melodieus en tekstueel vaak redelijk vunzig en sexueel georiënteerd. Hierdoor wordt er weinig aan de verbeelding na gelaten, al zijn er ook zeker tracks die het wel goed doen (Isis, Roll With the Ocean en Soul Sailing).

LANY – Make Out
Van LANY ken ik zowat alleen maar EP’s. Dat blijft met weer een EP ook nog wel even zo. De sound is zo onderhand wel bekend, daar voegt deze EP niks aan toe. Het lijkt nu wel wat meer op de 80’s geënt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.