Wrap-Up 2015 met onder andere: CeeLo Green en Moonchild

Ondertussen is het 2016, maar zijn er nog genoeg platen uit 2015 die de aandacht verdienen. Daarom zet ik dit ook nog even door in het nieuwe jaar, totdat ik ze allemaal besproken heb. Tenminste, alle albums die ik beluisterd heb. In de Wrap Up van 2015 doe ik dat, want er al valt nog genoeg te beleven.

Mahalia – Never Change
Een EP waar inhoudelijk inderdaad ook niet veel aan veranderd per nummer. Mahalia kan je het beste omschrijving als een soort Nneka-light. En dan maar hopen dat de meesten onder jullie weten wie Nneka is. De muziek is over het algemeen licht aanstekelijk.

ceeloCee Lo Green – Heart Blanche
Van vervaarlijke rapper die zo nu en dan opzienbarende dingen deed (bijvoorbeeld als een baby een heel nummer vol janken), naar een popmaestro him self. Het is een album geworden die vooral wat tegen valt. De sfeer is vaak vrolijk, de muziek erg poppy en soms tegen het dancy aan. De invloeden haal je er zo uit (End of the Road van Boyz II Men bijvoorbeeld op Ceelo Green Sings the Blues). Over de gehele linie een aardige plaat, meer niet.

Marcus Marr & Chet Faker – Work
Met de radiohit The Trouble With Us kregen deze twee artiesten enige aandacht. Daarna kwam er dus een EP’tje uit. Zeer diverse nummers die gaan van dance naar disco, van een leuk gitaartje naar een totaal rustmoment. Alles best smakelijk gebracht.

Moonchild – Please Rewind
Een kort maar fijn album van Moonchild. De basis ligt toch best vaak in de jazz, waar R&B en soul ook weleens om de hoek komen kijken. De ene keer is de muziek dromerig, de andere keer juist meer speels. Vocaal knalt het niet, maar dat past dan juist wel weer perfect bij de sfeer van de nummers. Een fijne ontdekking in 2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s