Wrap-Up 2015 met onder andere: R. Kelly en Troye Sivan

Ondertussen is het 2016, maar zijn er nog genoeg platen uit 2015 die de aandacht verdienen. Daarom zet ik dit ook nog even door in het nieuwe jaar, totdat ik ze allemaal besproken heb. Tenminste, alle albums die ik beluisterd heb. In de Wrap Up van 2015 doe ik dat, want er al valt nog genoeg te beleven. Dit is de laatste in successie:

Monica – Code Red
Ooit was het een zeer populair zangeresje. Menig hit scoorde ze richting de jaren ’90. Nu is die faam een stuk minder, maar blijft ze wel stug nummers en platen uitbrengen. Er staan eigenlijk een aantal best fijne nummers op(Alone In Your Heart, Love Just Ain’t Enough), maar over de gemene deler is het toch wel een wat saai en standaard R&B/Pop werkje geworden.

Sonny Cleveland – Sonny Cleveland
Een energiek EP’tje van een man die ik ook pas sindsdien ken. Blazers, disco en soms een dikke knipoog naar hits uit het heden en verleden. Soms misschien iets te gemakkelijk, maar overall zes prima songs.

buffetR. Kelly – The Buffet
Dat Kellz aan een soort schizofrenie lijdt moge duidelijk zijn. Waar hij dat normaal per album weet te controleren heeft hij dit keer bedacht een album vol te stoppen met alle stijlen die wij van hem kennen. Het begint allemaal met de ietwat cheesy sexsongs, all about sex it is. Dat schijft rustig op naar prima R&B en wat stepping songs, die ook wel fijn zijn. Om dan af te sluiten met een aantal prima ballads waarin hij zijn vocale capaciteiten ten volste benut. Want dat hij kan zingen moge duidelijk zijn.

Troye Sivan – Blue Neighbourhood
Hele hippe muziek op een wel wat langdradig album. Dat langdradige zit ‘m vooral in het feit dat het allemaal wat teveel op elkaar lijkt. Wat variatie was in dit geval geen overbodige luxe geweest. Wel hoor je genoeg leuke vindinrijkheidjes en kan Troye hier en daar wat verrassen. Het niveau van zijn EP’s overstijgen doet deze LP in ieder geval niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s