Recensie: Idris Elba – Murdah Loves John (2015)

elbaIdris Elba, dat is toch die acteur uit verschillende films en series? Ja zeker en hij wordt ook nog weleens benoemd als de volgende James Bond. Maar de beste man heeft naast snelheid (zie Discovery Channel) ook nog wat met muziek. Deze plaat is geïnspireerd op zijn karakter uit de serie Luther. Het is qua lengte ook meer een EP dan een LP.

Het bal wordt geopent door de titeltrack. Een nummer waarop Idris wordt bijgestaan door Wretch 32 en Tanika. Een aardig nummer met goede energie. Op Alice Loves wordt hij bijgestaan door Fred Cox. Dit nummer boeit dan wel weer een stuk minder dan voorgaande. Het houdt die energie vooral niet vast.
Een stuk vrolijker wordt ik dan van Wide Awake. Met de hulp van Shakka weet Idris Elba hier het beste nummer van dit album neer te zetten. Ook al Fires (met Fabienne) ook zeker een prima song.
De meer pop/rock kant wordt opgezocht met Sinner Man. Een nummer met de hulp van Tom Meighan. Dan is Paradise Circus (met Fabienne wederom) juist wordt kleiner en liever. Een mooi nummer.
Finish Line is dan weer wat moderner en heeft veel pop, bijgestaan door Stephen Ridley. Om dan af te sluiten met een feature van Greighwolfe op het knallende Bridges.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.