Vergeten Soul: Barbara Acklin – Love Makes a Woman (1968)

acklinDat er vergeten groente bestaan wisten we natuurlijk al en er zijn dus ook vergeten instrumenten. We vergeten wel meer, zoals vele soulartiesten en -songs. Daarom een nieuw artikelreeks met ‘Vergeten Soul’. Artikelen waarin ik een nummer presenteer die niet vergeten mag worden. Of de artiest nu bekend is of onbekend, meestal zal je de nummers niet zo goed kennen (op wat die-hard soulliefhebbers na).

Deze zangeres uit Chicago kende in haar loopbaan zo’n beetje de bekende weg. Van de kerk naar actief zijn als achtergrondzangeres (bij onder andere Fontellas Bass en Etta James). Om zich daarbij ook bezig te houden met songwriting (bijv. Jackie Wilson’s Whipsers) en uiteindelijk zelf hits te scoren (waaronder in het begin twee duetten met Gene Chandler).
In 1968 kwam daar het verwachte debuutalbum, om het succes daarvan in 1969 met de opvolger te overtreffen. Haar grootste hit is nog steeds Am I the Same Girl. Ondanks deze hits scoorde ze het best met haar songwriting voor anderen en was ze ook nog actief als achtergrondzangeres van Eugene Record.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.