Recensie: Scott Hamilton & Karin Krog -The Best Things in Life (2016)

best thingsScott Hamilton heeft al heel wat jazz albums vol geblazen. Al dan niet met hulp van andere artiesten timmert hij al enige tijd aan de weg. Karin Krog is ook al een redelijk oudgediende. In 1970 nam zij bijvoorbeeld al eens een album op met Dexter Gordon. Nu ondersteund zij Scott Hamilton dus vocaal.
Een combinatie die toch wel goed uitpakt. Dat is al te horen op de ontspannen opener en tevens titeltrack. Het spel is speels en frivool, de zang past daar heel goed bij. Die rustige toon wordt nog rustiger op I Must Have That Man. Een album met de toegankelijke vorm van jazz die ook uitstekend fungeert als achtergrondmuziek. Dat toegankelijke is bijvoorbeeld ook heel duidelijk te horen op Will You Still Be Mine, of het met fijne vocalen omlijste How Am I To Know.
Dat er af en toe ook wat swingends kan gebeuren blijkt wel uit nummers als Don’t Get Scared, What a Little Moonlight Can Do of heel lichtjes op Sometimes I’m Happy. Maar over het algemeen wordt er rustig aan gedaan. Super ontspannen (We Will Be Together Again), zwijmelend (Ain’t Nobody’s Business) of taking it totally easy (Shake it But Don’t Break It).
Al met al een fijne, lichte jazzplaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s