Recensie: Adrian Younge Presents Venice Dawn – Something About April II (2016)

april 2Zachtjes druppelen de platen uit 2016 ook binnen en één van de meest verrassende voor mij is dit vervolg op het sterke deel 1 uit 2011. Dat dit er aan zat te komen had ik eerlijk gezegd nog nergens eerder opgevangen.
Dit zijn de meest soulvolle platen van Adrian Younge. Platen waarop hij voldoende vocale hulp krijgt om zijn prachtige producties te laten omlijsten. Ook op deel 2 zien we meer dan genoeg gasten met namen als Karolina, Laetitia Sadler, Bilal en Raphael Saadiq. Interessante namen ook zeker. Zo interessant als op ener Sitting by the Radio ook meteen is. Opvallend hoe sterk dit nummer gezongen is. Echt prachtig, die doorleefde vocalen. Dan wordt bij een nummer als Winter is Here toch meer de aandacht getrokken door de freaky funkyness, want freaky funky is dit nummer toch zeker.
Sandrine valt op zijn (of haar) beurt weer op door het speels en subtiele karakter. Iets wat toch vooral komt door de productie, die dit karakter versterkt. En zo wisselen van nummer tot nummer, van vibe tot vibe. Ook Step Beyond heeft weer een totaal andere vibe. Meer een relaxed nummer en muzikaal erg dromerig gebracht.
Na het volledig muzikale Sea Motet komen we bij het vrij makkelijk in het gehoor liggende Memories of War. Niet heel opvallend ten opzichte van andere songs, maar erg is dat niet. Ook de zompige hiphop funk van Psalms is volledig muzikaal om dan energiek door te knallen met het lekker funky nummer Magic Music. Vooral de energie die dit nummer bevat is erg fijn.
Met Ready to Love is er ook nog ruimte voor een echte ballad. Klein, licht en spacey. Om dan uiteindelijk ook nog in te vallen met funky beats. Mooi nummer. Een ballad is La Ballade, ondanks de titel, toch wat minder. Het is wel een heerlijk ontspannen song met funky drums.
Volledig muzikaal wordt het weer met het dromerige en zelfs filmische April Sonata, om dan een beetje bombast te tonen met Hands of God. Het geheel wordt smaakvol afgesloten met een kort finit in de vorm van Hear My Love.

Een finit van een prettige plaat. Vergelijken met deel één kan, maar is niet nodig. Beide platen kunnen prima op zichzelf staan. Deze soulvolle kant van Adrian Younge bevalt mij wel goed. Een rijk producer als hij is weet hij de juiste snaar te raken.
[bol_product_links block_id=”bol_56ace4dbd39f2_selected-products” products=”9200000052677475″ name=”april ii” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.