Recensie: Tank – Sex, Love and Pain II (2016)

slp2Tank, een tank van een kerel die met zijn zoetgevooisde stem gladde R&B songs zingt. Zijn muziek is megapopulair in de Verenigde Staten. Dat zorgt er dan ook voor dat de grootste namen voor hem in de rij staan. Niet alleen om zijn zangkunsten, maar de man schrijft ook al enige tijd voor anderen.
Sex, Love and Pain uit 2007 was misschien wel zijn populairste album ooit en daarmee was de ietwat makkelijke keuze voor de albumtitel ditmaal snel gemaakt. Hij schotelt ons twaalf nieuwe nummers voor.

Die twaalf nummers beginnen met een afkorting van de titel SLP2. Na een wat knullige geproduceerd begin wordt het een standaard R&B nummer. Alleraardigst in elkaar gezet. Minder bijzonder is You Don’t Know, welke met rapper Wale is. Een R&B slow song met een te aanwezige productie.
Met She Wit the S*** doen Tank samen met Rich Homie Quan aan vette stoerdoenerij. Dit is dus echt mijn ding niet. Dat wordt qua toon en vibe ook doorgezet op #bday. Dit nummer is wel een stuk dansbaarder, iets waar we gastartiest Chris Brown wel voor uit kunnen sturen. Ook Siya en Sage the Gemini doen hier mee.
Op F***in Wit Me stoort de zang/stem mij een beetje. Valt verder ook wat uit de toon met productie. Zang en productie lijken niet één te zijn. Een productie die dan weer te overdadig is op Relationship Goals. Over het algemeen een erg matig nummer. Wat we ook kunnen zeggen over I Love Ya. Ook hier schaad overdaad weer eens.
So Cold heeft een spannend begin, mijn aandacht is er bij. Maar dit spannende begin krijgt helaas te weinig vervolg. Al is het best een aardig nummer. In ieder geval een stuk beter dan het totaal onopvallende Better for You. Nee, geef mij dan maar een nummer als Already in Love. Dit soort aardige R&B tracks doen mij toch wel wat meer.
Na de bombastisch aangezette ballad Him Her Them eindigt het album met een skit. Een album dat niet veel mensen zal blijven heugen denk ik zo. Al is er vast publiek voor en zal dit gretig beluistert worden. Niet door mij.
[bol_product_links block_id=”bol_56b24e96daac7_selected-products” products=”9200000053356358″ name=”slp2″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s