Recensie: Charlie Puth – Nine Track Mind (2016)

puthCharlie Puth werd vooral bekend door Ellen Degeneress en zijn samenwerking met Meghan Trainor. Daar scoorde hij een hit mee, via het nummer Marvin Gaye.
De muziek van Charlie Puth wordt wel karakteriseert als R&B, maar ligt daarin ook heel dichtbij de pop muziek. Populaire R&B, of eerder rnb genoemd. Vrolijk lichtvoetige muziek voor de hitlijsten, maar ook dat soort muziek kan heel goed zijn. Vaak is het vooral gewoon fijn om naar te luisteren. Is dat ook echt zo met deze plaat?

Het lijkt allemaal niet zo goed te starten, want One Call Away is toch een wel erg slap nummer. Dangerously voegt daar ook maar weinig aan toe. Ik krijg eerder het gevoel dat hij hier een kopie van John Newman wil zijn, die op zichzelf al heel wat artiesten kopieert.
Dan zijn we aanbeland bij die eerder genoemde hit. Deze een soort van hippe variant van Ben E. King’s Stand By Me is een hit die mij nooit zoveel deed. Ik vond het eigenlijk altijd al een beetje jammer dat een naam van zo’n legende aan een dergelijk matig nummer verbonden is.
Losing My Mind is dan het eerste nummer dat me meer bevalt. De productie van dit alleraardigste nummer heeft wel wat moois. Ook het makkelijke We Don’t Talk Anymore is makkelijk te behappen.
Op My Gospel rapzingt Puth als Ed Sheeran en verder is het nummer ook maar weinig aan. Net als het flauwe Up All Night trouwens. Helemaal irritant vind ik Left Right Left. Luisterend naar dat nummer denk ik het om gegeven moment wel te weten met zijn rechts-link-rechts of andersom. Het vermoeiende ge-oeh op Then There’s You helpt ook niet bij aan de positieve inzichten voor deze plaat.
Het als R. Kelly aandoende Suffer is dan gelukkig wel aardig. En op As You Are gebeurt wellicht wat weinig, maar vervelend is het nummer ook niet. Vooral in vergelijking met het saaie Some Type of Love. Afsluiter See You Again is de radiohit die we allemaal wel kennen. Het sluit een erg matige popplaat af die nergens overtuigd, verrast of interessant wordt. Gemakzuchtig is het allemaal wel.
[bol_product_links block_id=”bol_56b60f4441c0b_selected-products” products=”9200000050077737,9200000054780869″ name=”puth” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Een gedachte over “Recensie: Charlie Puth – Nine Track Mind (2016)

  1. Jennifer

    Jammer dat je zo negatief bent over de nummers. Ik daar in tegen vind de nummers hartstikke goed en leuk om naar te luisteren. Ik sta regelmatig met vrienden of familie op deze nummers te dansen en vrolijk mee te zingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.