Recensie: GoGo Penguin – Man Made Object (2016)

gogo pengiunGoGo wie? GoGo Penguin dus? Je moet immers een beetje origineel uit de hoek komen met je artiestennaam en dat is toch wel wat dit jazztrio doet. Onder de vleugels van het wereldberoemde Blue Note label brengen ze een plaat Man Made Object uit. Wat je kan verwachten? Iets met jazz en iets met electronische muziek. Dat dan ook nog eens zoveel mogelijk gecombineerd. Neem bijvoorbeeld opener All Res. Een subtiele piano en stuiterende beat gaan moeiteloos samen. Het nummer geeft mij persoonlijk een beetje en Air/Moon Safari gevoel. Unspeakable World gaat uit van hetzelfde idee met wederom een hoofdrol voor het pianospel.
Branches Break is wat rustiger, maar aan de andere kant ook voortstuwend. Een sterke en sfeervoller nummer van voorgaande tracks. Weird Cat heeft daar dan weer het zelfde idee van. Ook dit nummer stuiter jazzy en sfeervol voort.
Bij Quiet Mind moest in het begin bij de piano even denken aan het nummer Where’d You Go van Fort Minor. Zomaar een associatie die in mij op kwam. Smarra is dan toch wel weer anders en nog een slag dromeriger dan de rest van de tracks. Totdat ik bij Initiate merk dat ik het beetje zat wordt doordat ik teveel het gevoel heb steeds naar hetzelfde te luisteren. Niet slecht, maar over again. Dan vind ik GBFISYSIH zelfs een beetje saai. Ook Surrender to Mountain valt niet al teveel op. Een zwakker gedeelte van dit album.
Protest biedt eigenlijk ook weer hetzelfde laken en pak, met een klein beetje bombast aan het einde. Om dan toe te komen aan een drietal remixes. Deze zijn van Unspeakable World, Initiate en All Res. De eerste voegt weinig toe en het nummer wordt hierdoor eerder extra zenuwachtig. De tweede verhiphopt het nummer en de derde voegt ook weer weinig toe.

Een aardige Blue Note plaat met een sterk begin, maar daarna verzand het teveel in de zelfde aanpak. De verrassing is hierdoor snel weg en mijn aandacht toch ook wel.
[bol_product_links block_id=”bol_56c9a3abbc5a4_selected-products” products=”9200000052046490,9200000053204755″ name=”man made object” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.