Souled Out! the Essentials Reviewed | Sam Cooke – Ain’t That Good News (1964)

SouledOutReviewed-bannerMet Souled Out! the Essentials Reviewed schrijf ik een nieuw hoofdstuk in mijn langlopende Souled Out! the Essentials in Soul reeks. De bedoeling van dit nieuwe hoofdstuk is dat ik mijn persoonlijke mening ga geven van alle in the Essentials in Soul behandelde albums. Want het moge dan wel als Essentials betiteld worden, misschien ben ik die mening helemaal niet toegediend!
Ik ga dit doen door middel van een track-by-track review. Een kort recensie van de platen door de nummers apart van elkaar te bespreken. Je kan het zien als een live-review, omdat ik mijn commentaren bij de nummers schrijf terwijl ik die aan het beluisteren ben. Daarbij neem ik natuurlijk eerdere luisterbeurten mee.


Van een debuut naar een artiest waarvan we zijn laatste hitalbum gespreken. Dit was voor Sam Cooke zijn laatste album dat hij levend opnam. Er zijn nog steeds veel speculaties omtrent zijn dood, maar een stuk minder om zijn muziek. Ook dit album staat weer vol met topsongs. Niemand kan om de soulkraker A Change is Gonna Come heen, maar Good Times, Meet Me at Marry’s Place, Tenessee Waltz en nog een paar anderen zijn allemaal fantastische nummers.

 1. Ain’t That Good News – een feestje en dan ook nog eens zo goed gezongen. Alsof het moeite is tovert Cooke de mooiste noteren tevoorschijn.
 2. Meet me At Marry’s Place – super sfeervol nummer waardoor je weet waar je zijn moet.
 3. Good Times – good times met dit nummer inderdaad, want hier wordt je toch heel vrolijk van.
 4. Rome (wasn’t Built in a Day) – De blazers maken het hier toch wel af voor Sam Cooke en zijn flexibele stem.
 5. Another Saturday Night – Een nummer dat je vrij snel mee kan zingen, zo aanstekelijk is het.
 6. Tenessee Waltz – Vocaal altijd al een prachtig nummer gevonden. De vocale capaciteiten worden hier aardig uitgebuit. Wat een stem!
 7. A Change is Gonna Come – laten we stil zijn en genieten van dit nummer, want mooier en beter dan dit zal je niet snel tegenkomen. Voor mij het beste en vooral het allermooiste nummer ooit gemaakt.
 8. Falling in Love – romantisch met violen, blazers en die prachtige stem
 9. Home (When Shadows Fall) – Prachtig nummer ook weer. Wat een sfeer wordt hier neergezet zeg! Topsong.
 10. Sittin’ in the Sun – Een beetje zijn sittin’ on the dock of the bay vind ik dit altijd. Ook weer erg mooi.
 11. There’ll Be No Second Time – we deinen rustig mee met dit mooie nummer. De stem is taking over the place
 12. The Riddle Song – wederom prachtig gezongen, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Het is de stem die het elke keer doet.

[bol_product_links block_id=”bol_56c9b5654acde_selected-products” products=”9200000001876997″ name=”good news” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.