Recensie: KING – We Are King (2016)

kingDe drie dames van KING zag ik al enige jaren geleden met een showcase in Amsterdam. Wat toen vooral opviel is hoe mooi hun stemmen bij elkaar passen.
Na die showcase is het dus wel even wachten geweest op hun eerste album. Hopelijk komen ze dan ook weer terug naar ons land, want live is het toch wel erg fijn om naar te luisteren. Of dat op plaat net zo is, laat ik je bij deze weten.

Laten we beginnen met albumopener The Right. Een nummer dat de stijl van KING kenmerkt. Het is een dromerig nummer en dat dromerige zullen we nog vaak terug gaan horen. Als extra twist geeft dit nummer nog een 90’s R&B throwback mee.
Dat het dromerige dus terugkomt bewijzen ze meteen met The Greatest en als het überhaupt mogelijk is Red Eye nog een stapje meer dromerig. De mooie zanglijnen en samenzang vallen positief op.
Dan kan het niet nog een tandje dromeriger toch? Waarom niet?! zullen ze gedacht hebben bij Supernatural. Erg mooi hoe die beat er in valt bij dit nummer, geeft het een extra aanstekelijkheid. Een erg goed nummer en misschien wel het beste van dit album. Love Song is namelijk niets meer dan dromerig, net als het ietwat verstilde In the Meantime.
Carry On pakt het productioneel wat grootser aan. Een modernere sound, maar ook met diezelfde sfeer. Een sfeer die we nu al een aantal keer benoemd en genoemd hebben. De 90’s feeling komt daarna weer terug in Mister Chameleon. Geen karma, maar wel mister. De 90’s zijn een duidelijke inspiratiebron.
Héél erg dromerig wordt het dan weer op Hey en Oh Please, maar die heeft dan weer een aardige break. The Story is wel al bekend van eerder en was een soort van hun eerste single, enkele jaren geleden al. Om het album dan af te sluiten met Native Land. Past perfect bij de dromerige rest van het album.

De stemmen van KING vallen zo goed samen, dat het echt genieten is. Aan de andere kant tapt het album veelal uit het zelfde vaatje, waardoor het wat eentonig over kan komen. Een prima plaat, goede sfeersetting, maar ook een beetje extra afwisseling had geen kwaad gekund.
[bol_product_links block_id=”bol_56d2f1fbdd2d9_selected-products” products=”9200000056221703″ name=”waking” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.