Recensie: Jack Garratt – Phase (2016)

phaseDeze Jack Garrat heeft wel iets interessants. Misschien muzikaal niet helemaal in de lijn van de rest van mijn blog, maar toch de moeite waard om een stukje aan te wijden. Hij won het prestigieuze BBC Talent of the Year benoeming en daarin gingen grote namen hem voor. Namen die het daarna helemaal gemaakt hebben (bijv. Adele en Sam Smith). Dat het radiovriendelijke muziek is moge duidelijk zijn, maar wat is de kwaliteit van die radiovriendelijke muziek? En wat krijg je voorgeschoteld?

Opener Coalasce schotelt ons R’nB zang met dubstep beats voor. Breathe Life is dan wel echt meer een pophitje. Voer voor de hitlijsten, wat in de gemene deler wel het doel lijkt van Jack Garrat.
Far Cry bevalt mij positief door de energie die het geeft. Dan is Weathered, een beetje Sam Smith-achtig, een stuk rustiger. Worry is natuurlijk de bekende radiohit, een single zoals ze de albums altijd wel voor gaan.
Met The Love You’re Given zoekt Garrat de weg op van de meer hippe R’nB die we tegenwoordig vaker tegenkomen. Dan is het beter toeven met I Know All What I Do. Dit nummer geeft het gevoel erg zorgvuldig opgebouwd te zijn. Een meerwaarde mijn inziens. Jammer dat dit uitstekende nummer opgevolgd wordt door het nogal saaie Suprise Yourself. Dan is het dansbare en hitgevoelige Chemical een stuk leuker om naar te luisteren. Ook hier horen we weer een beetje dubstep in terug.
Na het gestuiter van Fire horen we het redelijk simpele en nietszeggende Synthesia. Jack Garrat besluit dit album af te sluiten met My House is Your Home. Een erg overdreven ballad met bijbehorende overdreven zang en instrumentatie.

Veel wisselvalliger krijg je het bijna niet op albums. Ik had er over de gehele linie wel wat meer van verwacht, maar het is niet anders.
[bol_product_links block_id=”bol_56e4152a087b9_selected-products” products=”9200000053618476,9200000053618478,9200000053618526″ name=”pahse” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s