Recensie: Andrew Roachford – Encore (2016)

encoreAndrew Roachford is wellicht niet voor iedereen een onbekende naam. De zanger is namelijk ook onderdeel van Mike + the Mechanics. Qua stijl zit die pop/rock muziek wel een stuk verder af van hetgeen wat hij nu solo brengt. Dat is namelijk meer R&B en Soul. Encore is sowieso een album vol met covers. Altijd gevaarlijk, vooral als dat niet direct de meest originele keuzes zijn. Maar toch het beluisteren en een oordeel waard.

Als opener is gekozen voor een cover van Family Affair, origineel van Sly & the Family Stone. Een cover die duidelijk de funkyness en de freakyness van het Sly en zijn familie mist. Geen al te goede poging. Wat ook moeiteloos te zeggen valt van Bill Withers’ Ain’t No Sunshine. Deze opgehipte versie doet het origineel geen goed en bovenal geen eer aan.
Having You Around is dan geen cover, maar verder wel totaal onopvallend. En juist die eigen song zou er toch wel bovenuit moeten steken. Wat meer te spreken ben ik dan te spreken over zijn versie van Under the Bridge. Hoe vaak het nummer ook gecovered is, hij pakt het hier best eigen aan. Iets wat al snel weer teniet gedaan wordt door de tweede Bill Withers cover Grandma’s Hands. De versie van Roachford mist simpelweg de essentie van het origineel. Snel vergeten en door. Door met Your Song, ook al zo’n platgereden pad. Zijn er überhaupt nog mensen die dit niet gecoverd hebben?
This Years Love is dan nog best een aardige ballad te noemen, maar daaropvolgend wordt Holding Back the Years er op deze wijze niet mooier op. You Do Something to Me is nog wel aardig, meer ook niet hoor. En I Don’t Know Why I Love You is eigenlijk wel erg saai.
De afsluiter is Imagine. Als we het dan toch over platgereden paden hebben. Een afsluiter van een album dat ik waarschijnlijk heel snel weer vergeet, want echt veel zit er niet in.
[bol_product_links block_id=”bol_56ffc48e6430a_selected-products” products=”9200000054792791″ name=”encore” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.