Recensie: Mayer Hawthorne – Man About Town (2016)

man about townDe productieve zanger en producer Mayer Hawthorne bezorgd ons weer een muzikaal werkje in 2016. Naast zijn solowerk, met albums in de jaren 2009/2011/2013, doet hij ook veel met en voor anderen. Ik noem bijvoorbeeld de aanstekelijke muziek van Tuxedo. Van deze plaat releasede hij al eerder de single Love Like That, die vrij lang een plaatsje in de wekelijkse top10 wist te bemachtigen. Dat belooft in ieder geval veel goeds voor de rest van de plaat.

De plaat begint met een korte intro en tevens titeltrack.  Naar gevoel is de sfeer redelijk ontspannen. De vraag is dan of dit door wordt gezet over het gehele album. Cosmis Love pakt het in ieder geval wel verder op. Vrij luchtig, kleine hint naar de disco en perfecte muziek voor tijdens de zonnige dagen. Barbecue aan, muziekje aan, dan kan dat zomaar dit nummer zijn. Dat gevoel van een barbecue en een naderende zomer wordt ook vastgelegd op het licht funky en uiterst aanstekelijke Book of Broken Hearts. Wat een vrolijk nummertje is dat zeg. Mooi ook hoe die subtiele blazers zijn toegevoegd. Ik wordt hier wel blij van.
De gehele ontspannen vibe wordt ook doorgezet op Breakfast in Bed en ik denk een trend te bespeuren. Mayer heeft duidelijk voor een bepaalde vibe gekozen op deze nieuwe plaat. Een vibe die uitstekend past bij de releasedatum en een vibe die mij zeker aanspreekt. Of zal het weer daar ook aan bijdragen? Het zonnetje schijnt nu namelijk ook. Al doet deze muziek de zon sowieso wel schijnen.
Lingerie & Candlewax doet door de titel natuurlijk al een belofte. Het is dan ook wat smoother, sexy en romantisch. De jaren ’80 horen we ook terug in de instrumentatie. Mayer zingt wat lager dan normaal, wat extra vocale diepte geeft. Wederom een geslaagd nummer die perfect past bij de rest van de plaat. Eigenlijk net als Fancy Clothes. Die reggaeritmes zorgen altijd voor een link naar zomerse temperaturen. Een nieuwe kant van Mayer, maar wel in lijn met de plaat als geheel. Aan vrolijkheid in ieder geval geen gebrek.
Handclaps, samenzang en leuke backings. Daarbij ook nog een dansbaar en aanstekelijk. Het nummer waar ik het over heb heet The Valley en staat ook op dit album. Wederom beluister je het met een glimlach op het gezicht. Om de bekende discotonen van de single Love Like That daarna te horen. Dat dit een leuk nummer is was ik al even over uit.
Get You Back is dan toch wel even wat anders. Alle ingrediënten van een klassieke ballad zijn aanwezig, tekstueel gaat het over het verlies van liefde, of het in ieder geval terug krijgen. Mooie volle song, dat is het zeker. We dansen wel het album daarna weer uit met het uiterst vrolijke Out of Pocket. Blazers present, ritme present en stem present. We sluiten dit toch al zo vrolijke album in stijl af met een dikke smile op het gezicht. Een album om een positieve mood van te krijgen.

[bol_product_links block_id=”bol_570a2eea60348_selected-products” products=”9200000055884053,9200000056538511″ name=”manabouttown” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s