Recensie: Chantae Cann – Journey to Golden (2016)

cannChantae Cann is geen bekende naam, dat mag wel duidelijk zijn. Heel misschien dat je haar kent van haar gastoptredens bij Snarky Puppy, Zo! of the Foreign Exchange. Maar veel verder zal menigeen, inclusief ikzelf, niet komen.
De dame uit Chicago kwam dit jaar dan wel mooi met haar debuutplaat. Een naar het schijnt zeer persoonlijke plaat. Ze heeft er hard voor moeten vechten om deze plaat te krijgen waar we deze nu kunnen vinden. Over naar het muzikale gedeelte.

Het opent met Da Da’n Da. Een dromerig nummer waarin later een latin swing terug te vinden is. Beauty Speaks kenmerkt zich door dezelfde dromerige sfeer als het begin van voorgaande song.
Na een korte interlude gaat Waterfall daar moeiteloos in verder. Wel met het gevoel dat het allemaal een beetje op elkaar gaat lijken.
Weer een interlude later komen we bij het pianogedoe van The Journey Continues. Om dan wat slapjes in te starten met iChange. Niet het meest indrukwekkende moment van deze plaat. De interludes halen de vaart er sowieso een beetje uit. Gelukkig kan het redelijk poppy Free Your Dreams wat meer opsmuk en energie brengen.
Am I Rushing It is niks meer dan een kort jazzy intermezzo, wat opgevolgd wordt door For the Childeren. Hier geen we zwijmelend en kwijlend het nummer door. Een nummer met een meer dan dikke opsmuk.
Om dan al redelijk snel bij de afsluiter te komen: Just Checkin’. Een kleiner nummer, met wel wat gedoe in de ruimte. Het typeert wellicht de gehele 32 minuten die we gehoord hebben. De ideeën zijn er, maar de uitvoering is er te vaak niet naar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s